BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
chej ludkowie ... dajcie spokuj... (było: Zwiedzanie Browaru w Raciborzu)
Moja kolekcja powiększyła się ostatnio o butelkę 0,3 (porterówka z porcelanką) z napisem "Gebr. Gottzmann & Co Brauerei Ratibor".
Może źle szukam, ale niewiele o tym browarze można znaleźć w internetach. W Bbizie odszukałem informację, że browar ten należał do związku...
Hej,
jako kibic TSW z prawie 50-letnim stażem, a zarazem kolekcjoner, zwracam się do P.T. Kolegów z apelem następującym: ktokolwiek widział, ktokolwiek wie, ma i chce odstąpić kapsle ze zdjęć, niech da znać! Mam ok. 25 tych kapsli z różnymi napisami wewnątrz, ale pewnie było ich...
Na froncie stoi Double ipa. 7,8alk ekstr brak. Puszka 0,33.
Nie dajcie się zwieść nie jest to czysta dipa. Jest sosnowe igliwie [1,2%] i imbir [0,5%]. Ale ułożone. Nie ma napierdu sosnowego jak w nepo, ale aromatycznie ciekawe. Może trochę kojarzyć się w stronę syropku na kaszel,...