Ja tez na to wpadłam, ale dzielenia ma nie być, tylko dodawanie. Normalnie siedzę i już mi się dwoi przed oczami Kombinowałam też z przecinkami i dalej d... zimna, a praca odłogiem leży
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
No to porzucam przyzwyczajenia:
2+2+2+2+3=11
Brawo T_A! Porzuciłeś przyzwyczajenia, ale nie w tym kierunku. Bo z Twojego zapisu nie wynika, że wynik jest w innym systemie liczbowym . W każdym razie - odkryłeś podstawę mojej zagadki. I w zasadzie mogę chyba już umieścić odpowiedź, chyba że chcecie poszukać pełnego rozwiązania?
Brawo T_A! Porzuciłeś przyzwyczajenia, ale nie w tym kierunku. Bo z Twojego zapisu nie wynika, że wynik jest w innym systemie liczbowym . W każdym razie - odkryłeś podstawę mojej zagadki. I w zasadzie mogę chyba już umieścić odpowiedź, chyba że chcecie poszukać pełnego rozwiązania?
A dlaczego nie wynika? Przecież zaraz po zapisie jest wyjaśnienie że to inny system
Niemniej ja się już poddaję, choć nie wiem czy inni chcą jeszcze pogłówkować?
Proponuję przenieść kolegów matematyków do sekcji gimnastycznej
Ale jaki miałby to być system liczbowy? 14-owy? Wybaczcie, ale mnie innych rzeczy uczyli.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, jasny pomarańczowy.
Aromat - cytrusy, nutki ziołowe i...
Festiwal jest nr 9. Pogoda dopisała. Parę nowych uczestników i niektóre browary zadbały o ławki. Ceny w zależności czy piwo czy PIWO od nastu od 22zł czyli również na plus.
Toteż ad rem, bo naprawdę wybór spory:
1) Stodoła, RIS ze śliwką, inkryminowanej brak, ale w zapachu...
Browarek znajduje się idealnie w połowie drogi pomiędzy węzłową stacją Stará Paka, a przystankiem osobowym Nová Paka město. Tak więc z pociągów możemy wysiąść tam gdzie nam bardziej pasuje, z każdej strony do przejścia jest 1700 m.
Nasza 4-osobowa ekipa była zaproszona do browaru...
Comment