Marusiu, ta trójka to oznaczeni systemu trójkowego.
222 w systemie trójkowym oznacza to samo co 26 w dziesiętnym.
Nie przyszło mi do głowy, żeby połączyć dwa rózne systemy liczbowe. I dalej się upieram, że moje rozwiązanie jest jak najbardziej słuszne. Poza tym prostsze
Ale z was ranne ptaszki! Ja jestem nocny marek... nie zdążyłam się załapac na te zadanka...no i rozwiązaliscie beze mnie
Ale teraz melduje się do raportu!
Koledzy godnie mnie zastąpili (podczas mojej nieobecnosci).
Nie wątpie w inteligencję forumowej braci. Nie chciałam tylko nikogo zniechęcić na wstępie. Potraktujmy to jako rozgrzewkę. Obiecuję ze poziom(trudnosci zadań) będzie wzrastał. Jak się juz przekonałam-na niektóre osoby mozna liczyć (w zadawaniu innym zagadek)
Do dzieła!
Jest ośmiu forumowiczów(którzy jechali autem po spozyciu ) i zostali zamknięci do więzienia. Każdy siedzi w osobnej celi, co daje w sumie po 3 osoby wzdłuz kazdego boku dziedzinca. W jaki sposób mogą zmieniac miejsca, aby wzdłuz kazdego boku mieszkały 4 osoby?
PS-to z tych łatwiejszych
I bez podtekstów do kogokolwiek!
Zbiezność i skojarzenia zupełnie przypadkowe
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
Wybacz, ale w obecnej formie zadanie jest cokolwiek niezrozumiałe. Rozjaśnij trochę.
Rozjaśniam...
8 osób siedzi w osobnych celach. Wzdłuz kazdego korytarza jest 3 skazanych(narysuj sobie plan tego więzienia).
Chodzi o to , ze idąc korytarzem -w celach masz miec nie trzy a cztery osoby... czyli nalezy podać w jaki sposób skazani mogli zmienic swoje miejsca.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, jasny pomarańczowy.
Aromat - cytrusy, nutki ziołowe i...
Festiwal jest nr 9. Pogoda dopisała. Parę nowych uczestników i niektóre browary zadbały o ławki. Ceny w zależności czy piwo czy PIWO od nastu od 22zł czyli również na plus.
Toteż ad rem, bo naprawdę wybór spory:
1) Stodoła, RIS ze śliwką, inkryminowanej brak, ale w zapachu...
Browarek znajduje się idealnie w połowie drogi pomiędzy węzłową stacją Stará Paka, a przystankiem osobowym Nová Paka město. Tak więc z pociągów możemy wysiąść tam gdzie nam bardziej pasuje, z każdej strony do przejścia jest 1700 m.
Nasza 4-osobowa ekipa była zaproszona do browaru...
Comment