No, bo to jest wszystko ścisły rezerwat i obręb chodowlany. Pozwolenie na wejscie mozna dostać chyba nawet we Wrocku, trza by poszukać informację na stronach. W Rudzie Milickiej jest placówka Uniwerku i tam też chyba sie da coś załatwić.
Osobiście wole rejony Rudy Milickiej i Stawna, bardziej urokliwie.
 Podejrzenie mewy żółtonogiej i szlachara, ale niestety mewa była bardzo daleko i potem zniknęła, a potencjalny szlachar widziany był tylko w locie

Żeby nie zaśmiecać tematu mam pytanie o jakiś fajny atlas , przewodnik do rozpoznawania ptaków  dla laików i amatorów Kiedyś miałem w ręku "Ptaki Polski" Sokołowskiego - o ile dobrze pamiętam nazwiski, ale było to stare poszarzałe wydanie. Czy coś dostępnego w księgarniach można początkującemu "podglądaczowi" polecić ? Mieszkam w sumie parę km w lini prostej od Goczałkowic i kupę ptactwa przylatuje wprost na moje podwórko, a ja nawet nie potrafię nazwać co to jest.

. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego
Comment