Gratulację Crizzowi, a ja skorzystam z tematu i też sie pochwalę.
W zeszłą sobotę 28.10.2006 o 19:55 urodziła się moja córka Olga. Jest cudowna, od wczoraj obie moje Panie są juz w domu. A to zdjecie jeszcze ze szpitala.
Zdrowie obu mam, tatusiów no i oczywiście dzidziusiów.
Niech Wam się dobrze chowają, oczywiście nie przed rodzicami.
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
Pszeniczką rodzin zdrowie, co by Wasze dzieci miały bogatych i szczęśliwych rodziców.
Dla mamuś
Dla tatusiów
A dla dzieci codziennie
I dla Wszystkich wszystkiego naj naj naj lepszego
Dla szczęśliwych rodziców życzę
Dużo zdrowia i uśmiechów
Pisków, wrzasków i zabawy moc
Radości z tupotu malutkich nóżek
Łez szczęścia z pierwszego uśmiechu, ząbka, słowa i kroku
Porozrzucanych wszędzie klocków
Przytulenia okrąglej główki
I uścisków małych rączek
Aby maleństwa rosły ja na drożdżach
Wasze zdrowie
Powoli, słowo po słowie powstaje książka mojego autorstwa o porterze bałtyckim. Jednym z rozdziałów będzie oczywiście historia, zahaczająca o genezę porteru jako takiego w Londynie, jego sukces eksportowy i dalsze losy w krajach basenu Morza Bałtyckiego. Od pierwszych porterów warzonych...
Morašice, to mała wioska w Kraju Południowo morawskim. Najbliższe większe miasto to Znojmo, a i do niego będzie ze 25 km.
Rodzinny browarek Rauš znajduje się w przerobionym garażu rodzinnego domu. W sumie jest to dom dziadka, a wnuk Pavel Rauš jest tam piwowarem.
Bardzo...
Xaver to jeden ze starszych browarów powstałych w Czechach. Jego założyciel Svatopluk Strava już od 2005 roku u siebie na posesji warzy piwo.
Historia browaru to wzloty i upadki. Parokrotnie zaprzestawano warzenia, by do niego ponownie powrócić
Np. w czerwcu 2008 zaprzestano, a już...
Z wielką radością zapowiadamy jesienną edycję Targów Piwowary! Przygotujcie się na fantastyczną biesiadę piwną, pełną wyjątkowych smaków, wspaniałej atmosfery, zabawy oraz wyjątkowych kraftowych piw.
Radikovice to mała wioska położona na zachód od Hradca Kralove. We wiosce krzyżują się ścieżki rowerowe, a jedna z nich prowadzi do miejscowości Hrádek u Nechanic, gdzie można podziwiać ładny zameczek. Wiadomo, że jak są rowerzyści, to na szlakach musi być jakiś wodopój, ot taka...
Comment