Najlepiej dokupić głowicę z pompką. Trzeba pamiętać, aby głowica była tego samego typu co końcówka kega.
Jak otworzyc kega za pomoca glowicy problemy
Collapse
X
-
JAckson,puki co mamy głowice,i pasuje ona do KEGa,najlepiej gdyby sie nam udalo zlac to piwo przy pomocy samej glowicy,ale jak to zrobic ?
Teoretycznie z niektorych postow sprawe rozwiazuje pompka,na ktorą bede musial wydac ok 150 zł,co no powiem szczerze nie usmiecha mi sie...Comment
-
Kiedyś korzystałem z głowicy, w której był tylko króciec do podłączenia pompki. Korzystałem ze zwykłej pompki nożnejPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LasekstwPerła mocna,jak sprawa wyglada z podlaczeniem pompki do kega ? moze by wykombinował jakas pompke samorobke ?
MM961
4:-)Comment
-
sorry kolego, ale tego nie napisałeś w pierwszym poście. a pytanie było z gatunku zabawnych to co się dziwisz, że komuś zrobiło się wesołoPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lasekstwsłuchajcie,KEGa kupilem prawie za darmo,od pewnego znajomego,wiec wypowiedzi typu"trzeba bylo pomyslec przed zakupem" sobie Panowie darujcie...
...
Comment
-
Bo moim problemem nie jest to ze go tanio kupilem,lecz to ze nie moge tego nawet skosztowacPierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezessorry kolego, ale tego nie napisałeś w pierwszym poście. a pytanie było z gatunku zabawnych to co się dziwisz, że komuś zrobiło się wesoło
Comment
-
Człowieku! Wystarczy pompka do roweru i trochę pomyślunku!Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LasekstwBo moim problemem nie jest to ze go tanio kupilem,lecz to ze nie moge tego nawet skosztowac
W 5 minut bym to zmajstrował!Uważaj co Twoje dziecko robi w internecie - następnym razem zabierze Twój dowód...Comment
-
Nikt mu nie pożyczy, bo jest nieletni. Musi sam zmajstrować.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonMożesz wypożyczyć gdzieś (w hurtowni?) głowicę z pompka lub zestaw z butlą...
Potrzebna jest pompka samochodowa, zawór lub zwykły kran, dwa węże i cztery kwawałki drutu. Jednym wężem mocuje się pompkę do wlotu gazu, drugim kran do wylotu głowicy. Najpierw trzeba upuścić piwa, początkowo poleci sama piana, a potem dopiero, jak się wygazuje i przestanie lecieć, trzeba dmuchać pompką, ale tylko tyle, aby leciało.Ostatnia zmiana dokonana przez Krzysiu; 2007-03-21, 14:06.Comment
-
25 postów aby udzielić prostej odpowiedzi.
To forum schodzi chyba na psy.
I jak zwykle można było liczyć tylko na Krzysia. Dla reszty to chyba sposób odreagowania stresów dnia codziennego (nie wstawiam żadnej bużki)."nie zostanę onanistką bo jestem anarchistką" :)
Widziałem u Dori i Kopyra i też tak myślę: Browar to nie apteka :))
Poszukujesz wiedzy na temat browarnictwa amatorskiego?
Przeczytaj >>>>FAQ<<<<
Sprawdź >>>Przewodnik<<<Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fidoangel25 postów aby udzielić prostej odpowiedzi.
To forum schodzi chyba na psy.
I jak zwykle można było liczyć tylko na Krzysia. Dla reszty to chyba sposób odreagowania stresów dnia codziennego (nie wstawiam żadnej bużki).
Forum jest w porządku tylko pytania są coraz ciekawsze, a podpowiedź nie wystarcza tylko trzeba krok po kroku wszystko tłumaczyć. Ja bym to piwo już dawno rozbroił nawet bez głowicy
jak była by taka konieczność.
Comment
-
jak widać piwo zostało już wypitePierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lasekstwok nie ma Cie co myslesc wykombinowalismy do tej glowicy podlonczylismy normalna pompke nozna ;] a z Tym nie letni mylil bys sie;]
Mniej książków więcej piwaComment