Zmiana czasu. Po co i dlaczego?
Collapse
X
-
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
-
Swego czasu na dworcu Gdynia Główna Osobowa widziałem na tablicy z odjazdami pociągów godzine 15:80. Niestety nie miałem aparatu aby to uwiecznić. Znajomy kolejarz wyjaśnił mi, że to czas Wschodniopruski (1 godzina - 100 minut)"Ergo bibamus!"Comment
-
Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
Related Topics
Collapse
-
Wracamy po 2 latach! 12. edycja Warszawskiego Festiwalu Piwa – najważniejszej imprezy dedykowanej miłośnikom piw rzemieślniczego – odbędzie się 7-9 października na Stadionie Legii Warszawa.
Małe, lokalne, innowacyjne. Jeszcze przed paroma laty mało kto słyszał o rzemieślniczym...2021-09-23, 20:47 -
Szperając w archiwum browar.bizowym zauważyłem, że problematyka browaru w Głuchołazach nie posiada odrębnego wątku (i w ogóle nie jest zbyt bogato reprezentowana). Postanowiłem to uzupełnić, dodając na początek nowego wątku kilka informacji (by temat nie był gołosłowny). W trakcie...
-
Channel: Historia
-
-
Podklášterní pivovar Třebíč oficjalnie zakończył swoją działalność w 2024 roku. Najpierw zamknięto restauracje, a po pewnym czasie i browar. Co prawda nie był to jakiś wybitny browar, ale i tego ze średniej półki też szkoda
. Na szczęście dosyć szybko znalazł się chętny i browar...
-
Channel: Czechy
-
-
Mini browar Rychtik śmiało można zaliczyć do kategorii mikrusów. Browarek znajduje się w ogrodzie domu rodzinnego w nowo wybudowanym budynku.
Od 1 czerwca 2024 r. działa już legalnie i warzy się przy użyciu własnej technologii. Michal Švrček, to właściciel, piwowar, oraz były elektryk,...-
-
-
W sumie można napisać że jest to najnowszy browar w Brnie, ale jak większość piwoszy wie jest to stary browar Magistr, który swoją działalność zakończył w 2018 roku.
Obecnie browar ma nowych właścicieli i chyba najlepszego sladka w Brnie. Nowe otwarcie miało miejsce...
-
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment