To już wiemy z kąd to ściągnąć. Muszę stwierdzić, że jako plik wygląda to dużo lepiej niż na papierze gazetowym. Ja wczoraj kupiłem w salonie ruch na leszczyńskim rynku i muszę powiedzieć, że się zawiodłem. Nie dlatego abym spodziewał się nie wiadomo czego, ale dlatego że jest tam dużo informacji, delikatnie mówiąc, nieaktualnych. Biorąc pod uwagę obszerną reklamę naszego portalu podpisaną przez Arta zaraz obok wstępniaka oraz reklamę dodatku na stronie głównej browarbizu spodziewałem się co najmniej informacji sprawdzonych chociażby tu. Niestety ale informacje w tym dodatku nie tylko są nieaktualne, ale też wręcz przekłamane (np. wg. tego dodatku Browar Edi produkuje tylko jeden gatunek piwa E-plus i nie ma swojej strony www). Szkoda, że autor tego bardzo potrzebnego dodatku, w dobie bardzo natarczywej reklamy koncernów, nie zadbał o szczegóły i wiarygodność informacji.
"Ma jednak kraj polski napój warzony
z pszenicy, chmielu i wody, po polsku
piwem zwany; a gdy nic nadeń lepszego
do pokrzepienia ciała, jest nie tylko rozkoszą
mieszkańców, lecz i cudzoziemców
wybornym smakiem"
Jan Długosz, Historie Piwne Moja strona www w początkowym okresie budowy
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dzidek1960
Muszę stwierdzić, że jako plik wygląda to dużo lepiej niż na papierze gazetowym.
Dokładnie cieszę sie, że nie wydałem złotówki na to "ścierwo" taki artykuł to masakra w smaku znośne, ale wodniste ...... pozdrawiam autora
Nie ma sesnu czytać zlepek informacji ze stron + własne sentencje po sikaczu, może ktoś sponsorował na boku treść tego artykułu he he
Ja poprostu wysłalem zamówienie na oba nr TR bezpośrednio do redakcji. Wplacilem zawrotna kwotę 7 zl na konto Solidarność 80 i mam otrzymac oba egzemplarze. Info na ten temat bylo na forum. Pozdrawiam
Wiadomo, człowiek się przyzwyczaja, emocje już nie te, drożyzna, ale z sentymentu wybiorę się. Pewnie tylko w piątek. W zeszłym roku była lipa, bo nie wpuszczali na trybuny w pewnych godzinach.
Czego jak czego ale RIS-a to się najmniej spodziewałem w czeskim browarze Ekstrakt 22°Blg, alk. 8,5%. Parametry takie bardziej porterowe ale zapewniono mnie, że to górniak.
Barwa czarna jak smoła, nie do przejrzenia nawet pod żarówką.
Piana jasnobrązowa, słabiutka, tylko warstewka...
Minibrowar Ground Zero działa w rumuńskiej stolicy od 2014 roku.
Jest to browar rzemieślniczy z własnym wyszynkiem, urządzony w starym magazynie w dawnej robotniczej, a obecnie biurowej dzielnicy miasta. Ot taki odpowiednik warszawskiego Mordoru.
Z centrum można tu dojechać metrem...
Comment