Przy piwie o polityce
Collapse
Temat jest zamknięty.
X
X
-
Comment
-
Lwówek Śląski - 800 lat tradycji piwowarskich.
Kto piwem szynkuje, dawać ma właściwą miarę, kto to ominie, zapłaci 4 białe grosze kary - lwóweckie prawo piwowarskie AD 1609Comment
-
A skąd wiadomo, że nie jeździ nim też w dni powszednie? Tu dochodzimy do kwestii weryfikacji, jak użytkowane są środki w firmie, i czego taka weryfikacja powinna dotyczyć. Poza tym 50000 to i tak mniej niż samochód klasy średniej, a większość modeli też ma chromy
Comment
-
Oczywiście, że nie.Ale obecnego i przyszłego budżetu nie projektuje PiS.
Tylko żeby zlikwidować wydatki sztywne trzeba przepchnąc parę ustaw - a prezydent już zapowiedział, że się nie zgodzi.
Prezydent nie zgadza się na większe cięcia, nie zgadza się na podwyżkę podatków, za to sugeruje zwiększenie wydatków - to ci dopiero sztuka.Comment
-
Comment
-
Korzystam z własnego samochodu głównie w celach związanych z prowadzoną działalnością. Vatu od paliwa nigdy nie mogłem i nie mogę sobie odliczać.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Pewno nie jesteś na VATcie
Też nie odliczam, bo nie jestem vatowcem, ale gdybym mógł to czemu nie, sam pracownik bez wypłaty kosztuje mnie 600zł. Wiec odzyskanie nawet połowy tej kwoty by się opłacało. Niektórzy u mnie na stacjach paliw sami wystawiają większe faktury, bez proszenia się.Milicki Browar Rynkowy
Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
No Hops, no Glory :)Comment
-
jestem. Po prostu nie można sobie odliczać VATu w takim jak mój przypadku.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Możesz podać źródło tej informacji? Z tego co wiem to VATu od benzyny do samochodów do 3,5 t odliczać nie można od dawna i nie zrobiło tego rząd milości. Może chodzi ci o o pseudociężarówki z kratkami, które wróciły do łask po wyroku ETS?(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Zgroza - zgroza!
Becikowe na wniosek LPR zostało uchwalone głosami LPR, Samoobrony, SLD i "liberalnej" Platformy. PiS był akurat przeciw, ale PeOwcy uznali, że taka dziura w budżecie świetnie się "przysłuży" rządzącej partii...
No, tak, pewnie, to poczekajmy, aż w 2010 "prezydent Tusk" podpisze nam każdą ustawę. Wtedy to partia, która w 2005 głosiła konieczność budowy IV RP i od tego czasu jest świetnie przygotowana do sprawowania rządów, będzie mogła spokojnie podnosić podatki. A wydatki zostawi na starym poziomie, bo musi być coś, za co winę się zwali na PiS...Oczywiście, że nie.
Tylko żeby zlikwidować wydatki sztywne trzeba przepchnąc parę ustaw - a prezydent już zapowiedział, że się nie zgodzi.
Prezydent nie zgadza się na większe cięcia, nie zgadza się na podwyżkę podatków, za to sugeruje zwiększenie wydatków - to ci dopiero sztuka.
Broń nas, Panie, od rządów miłości, przed nienawiścią obronimy się sami...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment