No i Niemcy pokazali chrakterer z którego są znani już od dawna.
Sprawdziło się to co powiedział kiedyś Gary Lineker "Wszyscy grają w piłkę, a i tak wygrywają Niemcy"
Swoją solidnością wygrali z wydawałoby się dobrze grającym Paragwiajem, gol Neuwila w 87 min. to nie było szczęście tylko konsekwencja w grze Niemców. Jak zwykle kontrolowali całe spotkanie, nie rzucali się na siłę do ataku, gra ich może się nie bardzo mi podobała, ale była znakomita taktycznie.
Sądzę, że Niemcy oprócz Brazylii i Hiszpani toteraz główni faworyci do złota.
Sprawdziło się to co powiedział kiedyś Gary Lineker "Wszyscy grają w piłkę, a i tak wygrywają Niemcy"
Swoją solidnością wygrali z wydawałoby się dobrze grającym Paragwiajem, gol Neuwila w 87 min. to nie było szczęście tylko konsekwencja w grze Niemców. Jak zwykle kontrolowali całe spotkanie, nie rzucali się na siłę do ataku, gra ich może się nie bardzo mi podobała, ale była znakomita taktycznie.
Sądzę, że Niemcy oprócz Brazylii i Hiszpani toteraz główni faworyci do złota.
Za nami dwa mecze 1/8, a jeszcze nie zobaczyliśmy gry w piłkę: Niemcy i Paragwajczycy grali tak, że zaczęliśmy się z kumplami zastanawiać, po co tak wcześnie wstaliśmy, a Anglia jak zwykle strzeliła, co miała strzelić i rozstawiła namioty na swoim polu karnym. Ja wiem, że to jest turniej i trzeba gospodarować siłami, ale cholera jasna nie pszeszkadzało to drużynom w Stanach w '94 grać ekstra futbol, chociaż warunki pogodowe mieli gorsze.
Niemcy i Paragwaj zagrali tak pięknie że prawie zasnąłem. No ale to mały szczegół. Jak zobaczyłem grę Sanda z Dani to pomyślałem sobie że chłopak musi nosić szkła kontaktowe których zapomniał założyć na mecz. Piłka po jego strzałach leciała wszędzie oprócz bramki. Szkoda mi Dani no ale sami są sobie winni naważyli piwka to muszą je teraz wypić hihi
Ciekawe czy Tuborga czy Carlsberga?? Przewidywania na jutro: Szwecja-Senegal 2:1(Niech lepiej Szwedzi wygrają bo inaczej zostanie mi już tylko Meksyk) Hiszpania-Irlandia 2:1.
Comment