Wobec tego, że coraz większa liczba szanownych kolegów zapatrzyło się na pieczarka i przyjęło jego sposób prowadzenia dyskusji, czyli rozpieprzanie tematu dla zasady, udzielam sobie kilkudniowego bana na piłkę w wydaniu browarbizowym
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek
Ależ ja jestem konsekwentny. Niemcem nie jest ten, kogo Niemcy w innych okolicznościach nigdy by za Niemca nie uznali.
Najjaskrawszymi przykładami są Cacau i Ozil.
Narodowość nie jest sprawą samookreślenia. Albo i jest, ale dopiero w 3 i kolejnym pokoleniu. Idąc bowiem tropem Twojego rozumowania, to moja wnuczka z ojca i matki Polaków, może być czystą Hiszpanką.
Co to znaczy "czystą"? Byłaby Hiszpanką polskiego pochodzenia, jak Klose jest Niemcem polskiego pochodzenia.
Zgrozo, utożsamiasz obywatelstwo z narodowością. W ten sposób można być Chińczykiem polskiego pochodzenia czy innym Egipcjaninem.
Generalnie mi to zwisa, kto jest jakiej narodowości. Tylko że w przypadku Niemiec, kraju, który swojego czasu zasłynął z fiksacji na tle rasowej czystości, takie rzeczy budzą zainteresowanie i uśmiech.
Pieczarku, wkładasz mi w usta coś, czegoś nie powiedziałem. Można być Niemcem, od zawsze mieszkającym na Opolszczyźnie, z obywatelstwem polskim. Można być Polakiem bez obywatelstwa.
Poza tym dzisiaj Niemcy są zdecydowanie jednym z najbardziej otwartych i tolerancyjnych narodów świata.
- Jeśli FIFA zabroni trąbienia w wuwuzele na meczach, to tak jakby przeniosła mundial do innego kraju! I nas potwornie meczą, ale zakazywanie ich byłoby zbrodnią przeciwko kibicom - mówi Sport.pl kapitan reprezentacji Ghany John Mensah. Zgadzają się z nim serbscy obrońcy z Premier League. - Hałas jest okropny, przeszkadza nam się komunikować ale obu drużynom tak samo. Taki jest koloryt tego mundialu. Jesteśmy tu w gościach i musimy zaakceptować, że tak tu się kibicuje - mówią Niemanja Vicić i Branislaw Iwanowić.
Zdarzają się i tacy. Nawet jeszcze w czasach przedwojennych, np. Patesko.
Był tez KOPAczewski ale już po wojnie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgroza
Poza tym dzisiaj Niemcy są zdecydowanie jednym z najbardziej otwartych i tolerancyjnych narodów świata.
Bez przesady ale niestety z Niemiec robi się druga Francja z tym,że w Niemczech narodowości sa bardziej urozmaicone.
Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pieczarek
O race, o dymy, o typowe w Polsce puste sektory między kibicami różnych drużyn, o przeskakiwanie ogrodzeń, o ganianie się kibiców między sektorami, o plucie na psy, o zakapturzone łby, o transparenty nawołujące do miłości i pokoju, o bęcki wreszcie. O to wszystko co powoduje, że po najsłabszym nawet meczu, Pogoniarz z Zythumem mogą powiedzieć, że "przynajmniej kibicowsko było ciekawie".
A tak, jak jest w RPA, to dno kompletne. Trybuny pełne, a tam nuda panie, nuda. Faktycznie, na ch.. nam takie mistrzostwa.
Faktycznie nuda straszna na tych mistrzostwach .. dobrzę chociaż u nas "kibicowsko bywa ciekawie "
Jeden z kilku barów lokalnego browaru. Lokal bardziej przypomina przerobiony garaż - ale z drugiej strony dywan na podłodze dodaje temu kampowemu miejscu klasy. 7 piw do wyboru, jedzenia - poza gratisowym popcornem - nie zauważyłem. Za to jest happy hour. Do 20, drugie piwo gratis. Chyba nie cieszy...
Miejscówka jak to miejscówka piwna sygnowana przez MBC. Do wyboru naście kranów oraz żarcie. Zakup nowoczesny, bowiem w automacie i dopiero potem, z rachunkiem, podchodzi się do baru (jest jedna kasa analogowa gdzie można płacić gotówką). Miejsce blisko mojego hotelu, piwo dobre - cóż więcej...
Jedna z kilku miejscówek firmowanych marką Montevideo Beer Company. Dość dużo miejsca w środku, jest ogródek. Do wyboru 16 kranów, jest też fastfoodowe żarcie. Czynne od 18....
Pomyślałem sobie, że założę taki zbiorczy temat z wykazem koncertów jakie szykują się nam w najbliższym czasie. Nie będę silić się na oryginalność i po prostu skopiuje tu taką listę ze strony przeze mnie robionej, ( spam: ) na którą przy okazji zapraszam.
Comment