Aż nie mogę wytrzymać. Dzisiaj TP odłączyła mi telefon i internet. Oczywiście musiałem reagować i zadzwoniłem do nich. Dowiedziałem się, że zalegam na kwotę 106,95 zł - faktura jaką nie zapłaciłem za czerwiec br. Początkowo nie mogłem uwierzyć, bo zawsze płacę w terminie i musiałem sprawdzić - rzeczywiście nie zapłaciłem - pewnie przez wakacje mi to umknęło. Zadzwoniłem więc jeszcze raz i zapytałem, czy fakt, że zapłaciłem za lipiec i sierpień, że regularnie opłacam faktury, że jestem stałym klientem od ponad 10 lat, że nie chodzi o wysoką kwotę, a zaległość jest zaledwie sprzed 3 miesięcy i niewielka, że nie zostałem poinformowany o możliwości wyłączenia wszystkiego (rzekomo wysyłają jakieś automatyczne telefoniczne upomnienia, ale jak się ich nie odbiera to trudno) - nie mają żadnego znaczenia? Usłyszałem: "Przykro mi, takie mamy procedury. Jak pan ureguluje zaległości to łącze zostanie odblokowane." No nie, zgłosiłem rezygnację ze współpracy z tą firmą.

Rezygnuję z TP SA

Collapse

X
- 

Z całym szacunkiem ale od usług TP broni się już każdy kogo znam. Osobiście uciekłem od TP po 6 latach współpracy, głównie z powodu cen za internet. Co ciekawe jakośc mnie nie odstraszała (neostrada 512 kilo ) tylko ceny kiedy konkurencja oferowała 3x więcej za 3x mniej. ) tylko ceny kiedy konkurencja oferowała 3x więcej za 3x mniej.

Obecnie korzystam z UPC, gdzie jakośc uslugi (czytaj prędkośc) jest wielokrotnie wyższa, natomiast jeśli chodzi o obsługę klienta to zawszę słyszę: "nie romięęę", " nie jestem z tej komórki" itp. Ale jeśli ten cały system działa, a ja dalej nie mam przerw w dostępie do sieci to nie mogę narzekac  Comment
- 

Pamiętam jak musiałem, pięć lat temu, jechać do centrali TPsy by rozwiązać z nimi umowę.
 Trudności piętrzyły się niesłychanie, ja wkrótce wyjeżdżałem, musiałem szybko zakończyć umowę, a panie tam zatrudnione nie mogły uwierzyć,
 że nie mogę nadal korzystać z usług ich firmy w moim nowym miejscu zamieszkania 5560 kapsli z wypitych piw 5560 kapsli z wypitych piw
 874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
 "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
 https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
 Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
 https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
- 

No to czeka Cię droga krzyżowa z tą firmą Wypowiedzenie musi być w formie pisemnej dostarczone do nich. Z tego co sam się orientowałem większość osób, która rezygnowała z usług TP polecała aby sporządzić w dwóch kopiach wypowiedzenie i zanieść do punktu TP, bo wypowiedzenie wysłane listem poleconym często "nie dochodzi". Potem dostaniesz kilka telefonów z pytaniem czy jesteś pewien, że chcesz zrezygnować. Nie wiem jak teraz ale jeszcze rok temu przysyłali sprytnie zredagowany list z rezygnacją z rezygnacji. Wiele osób nie czytając go dokładnie odsyłało go z myślą, że rezygnują z usług TP, a tak na prawdę rezygnowali ze zgłoszonej wcześniej rezygnacji. Więc trochę zabawy Cię czeka. Wypowiedzenie musi być w formie pisemnej dostarczone do nich. Z tego co sam się orientowałem większość osób, która rezygnowała z usług TP polecała aby sporządzić w dwóch kopiach wypowiedzenie i zanieść do punktu TP, bo wypowiedzenie wysłane listem poleconym często "nie dochodzi". Potem dostaniesz kilka telefonów z pytaniem czy jesteś pewien, że chcesz zrezygnować. Nie wiem jak teraz ale jeszcze rok temu przysyłali sprytnie zredagowany list z rezygnacją z rezygnacji. Wiele osób nie czytając go dokładnie odsyłało go z myślą, że rezygnują z usług TP, a tak na prawdę rezygnowali ze zgłoszonej wcześniej rezygnacji. Więc trochę zabawy Cię czeka.

Twoje zdrowie Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem. Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.Comment
- 

Jeszcze kiedyś będziesz błagał żeby ponownie móc korzystać z ich usług. Zastanów się dobrze! Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2010-10-02, 00:14.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem! Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2010-10-02, 00:14.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
 - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
 - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
- 

Co prawda poinformowano mnie, że trzeba wysłać list do Skierniewic (!, nie żebym miał coś przeciwko Skierniewicom, ale trochę dziwne), ale chyba rzeczywiście pofatyguję się osobiście do TP we Wrocławiu. A jeszcze sobie policzyłem, że gdyby zaliczali mi późniejsze wpłaty (lipiec i sierpień) na poczet wcześniejszych zaległości (czerwiec), to mój dług miałby ledwie kilkanaście dni.Comment
- 

O kurcze To może złożę gorącą prośbę o zawieszenie usług uzasadniając, że jak Latarnik wybieram się za granicę i czasowo nie będę mógł korzystać z tp, ale oczywiście po powrocie ponownie aktywuję linię i w rewanżu wpłacę od razu 5000 zł tytułem kolejnych moich rachunków. To może złożę gorącą prośbę o zawieszenie usług uzasadniając, że jak Latarnik wybieram się za granicę i czasowo nie będę mógł korzystać z tp, ale oczywiście po powrocie ponownie aktywuję linię i w rewanżu wpłacę od razu 5000 zł tytułem kolejnych moich rachunków.  Comment
- 

To jest oczekiwana postawa.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
 - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
 - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
- 

Comment
- 

Co do listu poleconego - wystarczy wysłać ze zwrotką, wtedy mamy podpis odbiorcy tegowoż. Aczkolwiek odbiorca może powiedzieć, że w kopercie nic nie było 

TEPSA to zło - my musieliśmy założyć telefon stacjonarny ze względu na słabo działające w miejscu naszego zamieszkania telefony komórkowe i MUSIELIŚMY skorzystać z usług tych bandytów, bo Dialog może się podpiąć pod ich kable dopiero wtedy, gdy już mieliśmy telefon w TPSA i z niego zrezygnowaliśmy Zatem oczywiście z niecierpliwością czekamy do czasu końca pierwszej umowy, żeby dla zasady dać im kopala w dupala Zatem oczywiście z niecierpliwością czekamy do czasu końca pierwszej umowy, żeby dla zasady dać im kopala w dupala Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2010-10-02, 09:27. Ostatnia zmiana dokonana przez Marusia; 2010-10-02, 09:27.Comment
- 

Pamiętam, że gdy kiedyś się poprztykałem z TP, a miałem już możliwość przeniesienia się do Dialogu, to zrobiłem im dużą niespodziankę. Napisałem im pismo, że w związku z czymś tam zostaje im wymierzona kara w postaci zakończenia korzystania z ich usług. Wynosi ona w okresie 10 lat 12 tys. złotych. Oj, jakie ciekawe telefony do mnie wówczas przychodziły. Co to za kara, jakim prawem, że tego nie ma w regulaminie. Było śmiesznie. A najśmieszniej było, gdy kazałem im usunąć kable telefoniczne z mojego domu lub płacić za korzystanie z mojej ściany 100 zł miesięcznie.Comment