Kupiłem ten chiński proszek na Al...ro i dodałem do ciepłej kranówki i jest bomba!!!
Pachnie chmielem i działa jak inna roślinka z rodziny konopiowatych.
Co ciekawe można z tego robić materiały propagandowe 100x silniejsze niź TNT (NO2)3C6H2CH3)
Czegóż ten chińczyk nie wymyśli?!
Ostatnia zmiana dokonana przez Snus; 2010-04-03, 00:10.
Chcecie powiedzieć, że piwa nie robi się już z prawdziwej byczej żółci, tylko z ekstraktu tejże? Pewnie ten ekstrakt jeszcze pasteryzują. Apokalipsa....
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy
Poddają mikrofiltracji
I polerują tymi filtrami na glanc.
Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2010-04-03, 12:14.
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
eee tam,człowiek sobie przypomniał u schyłku dnia,ze to prima aprilis jest
Ja myślę ,że tak z okazji jajecznych świąt ten proszek i żółć to po protu jaja w proszku
życzę wszystkim 复活节快乐
Szyszki chmielowe? Teraz zamiast nich do produkcji używa się żółci świni. Tylko 1 z naszych polskich firm jest wierna chmielowi. Ile zapłacono za te bzdury?!
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Christof
Szyszki chmielowe? Teraz zamiast nich do produkcji używa się żółci świni. Tylko 1 z naszych polskich firm jest wierna chmielowi. Ile zapłacono za te bzdury?!
dodo
Nie świńskiej, tylko bydlęcej. Jak można tak nie szanować klasycznej wersji mitu?
Mnie ujął ten fragment
Zawartość cennych substancji odżywczych jest znacznie wyższa w przypadku piw nie poddawanych procesowi fermentacji i filtrowaniu - lepiej więc poszukać niedużego lokalnego browaru niż sięgać po pierwszą lepszą butelkę stojącą na półce.
Ostatnia zmiana dokonana przez delvish; 2010-04-05, 21:56.
"You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
(Frank Zappa)
"It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)
Nie świńskiej, tylko bydlęcej. Jak można tak nie szanować klasycznej wersji mitu?
Nie jesteś z nowościami na bierząco. To jest żółć kurza, Chińczyki więcej biją kuraków.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
Harpagan, od wielu lat dobrze znany wszystkim piwoszom z nietuzinkowych piw o odjechanych nazwach, jako kolejny kontrakt może się już pochwalić własnym browarem. Tak uczynił Łukasz Grudzień zapraszając do Kostrzyna Wkp. naszą 6-osobową ekipę nazajutrz po Poznańskich Targach Piwa, czyli...
Parametry takie same jak ich Lubelskiego Pilsa, tj, 12, 5 ekstrakt, 5, 2 alko.
Zapach delikatnie ziołowy i słodowy.
Kolor: średnia żółć.
Piana szybo opada, nieregularne ślady na szkle.
Użyty chmiel to Tettnanger, a w smaku dosyć zbliżone do niemieckich wzorców stylu,...
E: 12, 5 Blg, A: 5, 2 % obj.
Zapach bardzo ładny, ziołowy z lekkim elementem owocowym.
Kolor przepisowy, jasna żółć w kierunku pełnego koloru.
PIana początkowo wysoka, szybko opda do obrączki, słabo osadza się na szkle.
W smaku wyrażna dominacja ziołowej goryczki,...
Szukałem, szukałem, ale nie znalazłem nigdzie wpisów dotyczących tego piwa.
Butelka niestety zielona.
Zapach z buteli i szkła podobny, zdominowany prze akcenty ziołowo-mineralne plus lekka zbożowość.
Piana początkowo wysoka trzyma się nieźle, opada do więcej niż obrączki,...
Piwo o zawartości alk. 7, 5%.
Redermentowane w butelce.
Z szyjki wyrażny zapach słodowy z nutami orzecha i, chciałem najpierw napisać, migdałów, ale nie, to raczej kapka miodu plus ciasteczkowa deserowość.
NIeco zaskakujące jak na IPA, choć Włosi czasem tak mają, że niekonwencjonalnie...
Comment