Jako osoba starająca się żyć w przyjaźni z naturą (segreguję ok, 2/3 swoich śmieci) bardzo chętnie bym postulował, żeby bojkotować piwa w butelkach bezzwrotnych gdyby nie to, że tyle lubianych przeze mnie piw jest w takich właśnie butelkach.
butelki brązowe zwrotne, inne bezzwrotne
Collapse
X
Related Topics
Collapse
-
Butelki brązowe zwrotne/bezzwrotne 0,5 i 0,3. Potrzebuje butelek na ok 60l piwa.
Umyte mogę odkupić/wymienić na odpowiednia ilość piw.
Brudne przyjmę
Kraty/transportery posiadam własne.-
Channel: Targowisko piwowarskie
-
-
System kaucyjny rusza w bólach w Polsce. Nie towarzyszy ma szeroko zakrojona kampania informacyjna, natomiast już słychać o wielu wątpliwościach i niepewności ze strony m.in. mniejszych sklepów.
Jest rządowa strona informacyjna:
https://www.gov.pl/web/klimat/system-kaucyjn...-
Channel: Piwo - ogólne
-
-
Wieś Middelhagen znajduje się na najbardziej wysuniętym na wschód półwyspie Rugii o nazwie Mönchgut. Dojechać tu można w kilka minut autobusem 21 lub 29 (3 przystanki) z Göhren - końcowej stacji kolei wąskotorowej (rozstaw szyn 750 mm) Rügenische Bader Bahn. Jej linia zaczyna się w Putbus...-
Channel: Niemcy
-
-
Piwo robione dla sieci Aldi w Niemczech i tylko tam do kupienia. Alkohol 5,4%. Cena 0,55ct/puszka. W butelce nie występuje. Zresztą w sklepach Aldi w Niemczech brak piw w szklanych butelkach. Są tylko opakowania zwrotne typu plastik i aluminium. Ekstraktu brak. Skład: woda, słód, chmiel. Barwa...-
Channel: Niemcy
-
-
Triavna nie leży na szczególnie uczęszczanych szlakach turystycznych, przynajmniej dla gości z zagranicy którzy najczęściej zaglądają do pobliskiego Velikego Tyrnova. Ale wśród Bułgarów, jak zauważyłem małe miasteczko położone w dolinie górskiej, ma niezłe wzięcie.
Centrum...3 Photos-
Channel: Bułgaria
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment