Porterówka z Ciechanowa
Collapse
X
-
-
Dodatki takie jak wanilia, rodzynki, cynamon, goździki, gałka. Odpowiednią ilość zalewasz alkoholem, macerujesz dłużej, tworzysz ekstrakt, a potem dodajesz gdzie tylko chcesz i w ilości, aby smakowało. Jest to oczywiście tylko na poprawę, zaokrąglenie smaku-zalecane, ale nie konieczne. Jak robiłem porterówkę wieki temu, to dodawałem tylko cukier z prawdziwą wanilią.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
Nie pomyślałem o "moim" Krośnie
Zatem idę przy okazji poszukać baniaczków na nóżkach
No i dzięki za wydzielenie tematu :] dyskutujmy dalejComment
Related Topics
Collapse
-
Piwo ciekawostka, bo nie tylko jest w nim oryginalny chmiel słoweński (Styrian Dragon), ale dodatkowo słodowany bobik (pastewna odmiana bobu).
Ekstr. 15%
Alk. 6,0%
Aromat - cytrusy i lekka trawa od chmielu
Piana - wyższa, niezbyt trwała, dłuższa koronka...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
"Oat New England IPA:
16% ekstr.
6,5% alk.
Chmiele: Paradigm, Citra, Idaho Gem czyli USA.
W opisie: "soczystość 100%, pijalność na maksa. Gorba piekarnik, mniam mniam łyk łyk, zimzam Dag dag. Żałuję, że nie doczytałem wcześniej...
...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-10-09, 22:41 -
-
Chyba wszystko w tym piwie jest mi mocno nieznane.
1, Browar. Kraftowiec z Manchesteru. Nie wiem od kiedy warzą, bo na stronie niezbyt przytomnie napisali, że od 3 lat uwarzyli szeroką gamę stylów, pytanie zatem brzmi kiedy postawili tą stronę. Zakładam, że to dość młody browar....-
Channel: Anglia
2025-10-06, 16:59 -
-
Piwo z brewpubu w Porto, określone przez barmana jako pils. Doczytałem później na stronie, że na chmielu... Cascade.
Kolor ciemnożółty, pełny.
Piana stounkowo mało obfita, zostawia ślady na szkle.
W zapachu bardzo mało się dzieje, a nie miałem w ten dzień kataru... Jak...-
Channel: Portugalia
2025-08-30, 18:19 -
-
Sprzedam lub wymienię na aktualne kraftowe piwo kamionkową butelkę po porterze z Ciechanowa. Najchętniej odbiór osobisty w najbliższą sobotę na giełdzie w Tychach 19.05.2018.
Nie mam zdjęcia pod ręką więc posiłkuje się z forum. O taką butelczynę chodzi. Jest z etykietą:
https:...-
Channel: Giełda: kupię - sprzedam - zamienię
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment