Zakąska do piwa
Collapse
X
-
Spotkałem w czeskich knajpach:
Śliwki w boczku
- boczek wędzony pokrojony w bardzo cienkie plasterki (dobrej jakości),
- suszone śliwki, ważne aby były bardzo mięsiste,
- wykałaczki
Wkładamy śliwkę (lub więcej, w zależności od wielkości) na boczek i rolujemy, przebijamy wykałaczką aby się nie rozleciał i na grilla (w ostateczności na patelnię grillową).
Po obsmażeniu, palce lizać, doskonała zakąska do piwa i jako przystawka do głównych dań grillowych.Comment
-
W Brovarii w Poznaniu można tego specjału spróbować, do piwka rewelacjaSpotkałem w czeskich knajpach:
Śliwki w boczku
- boczek wędzony pokrojony w bardzo cienkie plasterki (dobrej jakości),
- suszone śliwki, ważne aby były bardzo mięsiste,
- wykałaczki
Wkładamy śliwkę (lub więcej, w zależności od wielkości) na boczek i rolujemy, przebijamy wykałaczką aby się nie rozleciał i na grilla (w ostateczności na patelnię grillową).
Po obsmażeniu, palce lizać, doskonała zakąska do piwa i jako przystawka do głównych dań grillowych.
w domu zrobiłem kopię, degustujący stwierdzili że z domowym pasuje idealnie
Save water, drink beer ...
http://www.parowozy.com.pl/
http://www.kamery.wolsztyn.pl/
https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profileComment
-
Ja uważam,że zakąszanie piwa to profanacja.Zakąszać to mogę wódkę a nie piwo.Jak można psóć smak piwa jakimiś przekąskami?Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Dalekosiężny
Obserwator
Obiektów
Dynamicznie
Epatujących
Ciekawymi
KoncepcjamiComment
-
Nie psujmy już tego Bruneta.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Pivní pes
Znalazłem taką zakąskę w Parniku o nazwie Pivní pes.
Zasmakowało mi niesamowicie, zjadłem 4 porcje, pomijając obiad i utopence.
Kromka dobrej jakości chleba, grubo posmarowana masłem, na masło dwa duże krążki cebuli a na cebulę, krążek twarożku ołomunieckiego otoczonego papryką w proszku.
Palce lizać !Comment
-
Ja osobiście uwielbiam do piwa cienko pokrojoną pleśniową surową kiełbasę lub salami. Za najlepsze uważam wyroby francuskie, choć i Włosi i Niemcy, a nawet Szwajcarzy, też nie powinni się wstydzić.Rzeczywistość jest po to, by podstawiać jej pod nos krzywe zwierciadła.
Serviatus status brevis est
4090 etykiety z zagranicznych piw wypitych osobiście, 1148 recenzji piw na browar.biz (z czego 734 zagraniczne opisałem i sfotografowałem jako pierwszy) - stan na 01.05.2025Comment
-
Related Topics
Collapse
-
Na Słowacji browarów restauracyjnych nie przybywa w takim tempie jak w sąsiednich Czechach, dlatego każdy nowy obiekt tego typu na piwnej mapie cieszy.
W zeszłym roku na zachodzie kraju, w niewielkim miasteczku Skalica przy granicy z Czeską Republiką swoje podwoje otworzył browar Špicer....-
Channel: Słowacja
2025-01-25, 22:06 -
-
Browar restauracyjny w Treviso, zlokalizowany niestety w znacznej odległości od centrum miasta.
Odległość ok. 3 km pokonaliśmy pieszo, ale można dojechać autobusem komunikacji miejskiej za 4 euro.
Po przybyciu na miejscu poczułem się jakbym był gdzieś w Stanach Zjednoczonych....-
Channel: Włochy
-
-
Browarek restauracyjny w najstarszej historycznej części Lubeki jaką jest wyspa Innenstadt. Płynąca przez miasto rzeka Trave dzieli się tu na aż 3 nurty, przez co na starówkę z każdej strony można się dostać tylko mostami. Od dworca kolejowego jest 1 km, więc dojście zajmie 15 minut....-
Channel: Niemcy
-
-
Smoke & Shadows od Browar Dziki Wschód
Peated Foreign Extra Stout
7,5 ABV / 19 P
Napisano że to Piwo ciemne... smakowe. Oraz że to pierwszy #multicollab z 10 multitapami. Ale miejsce warzenia tajne.
----------------------------------------
...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-06-08, 10:34 -
-
W połowie 2020 roku w Domažlicích ponownie zaczęto warzyć piwo. Przerwa trwała 24 lata gdy w 1996 zamknięto stary, ale wcale niemały (około 150 tyś. hl rocznie) miejscowy browar. Choć po 6 latach przejęło go miasto, nie było pomysłu na jego wykorzystanie i niestety w 2004 roku zrównano...-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
.
Comment