Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Utopence

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • #76
    Obie komponenty zmielić i wymieszać.

    Comment


    • #77
      Odpada - nie posiadam maszynki do mielenia

      Comment


      • #78
        grzech napisał(a)
        Obie komponenty zmielić i wymieszać.
        Eeeeyyyy.... a po co
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment


        • #79
          Ano, coby połączyć.

          Comment


          • #80
            Na wieki wieków.
            na to wylata z bufetu dama
            pierwś jej z biusthaltra wytryska
            mówi że ze mnie jest kawał chama
            i grabe w oko mnie wciska

            Comment


            • #81
              Ostatecznie postąpiłem tak: do miseczki wlałem marynatę od dyni, odrobinkę miodu pitnego i 3 łyżeczki miodu. Dorzuciłem rodzynki, curry, chilli, pieprz cytrynowy. Do tak przygotowanej marynaty wrzuciłem na pół godziny leżakowania pocięte w kosteczkę kurczę.

              Potem rozgrzałem olej na patelni. Wrzuciłem na niego wyłowione z marynaty kawałki mięsa. Gdy już się podsmażyły, wrzuciłem odsączone kostki dyni. Następnie wlałem zalewę dyniowo-miodową, całość zagęściłem odrobiną rozrobionej z wodą mąki.

              Podałem z kuskusem.

              Popiłem Krusovicami

              Było bardzo smaczne, czego i Wam życzę

              Comment


              • #82
                Utopence

                Hej Arcy a jadleś śliwki w occie. To dopiero niebo w gębie.
                Czy jest na forum kacik kucharski. Tak piszecie o tych utopencach, że
                chyba je zrobię.
                Zbieram podstawki piwne po 1 szt z każdego browaru powiązanego z Polską, oraz po 1 szt z każdego państwa świata.

                Comment


                • #83
                  Jak Wam się udały?

                  Moja lepsza połowa z apetytem wcinała, co jest najlepszym dowodem, że się udały. Goście podeszli sceptycznie, co bardzo mnie ucieszyło, bo zostało więcej dla mnie.

                  Niedługo druga "warka".

                  Comment


                  • #84
                    U mnie reakcja była takam sama jak u Arcego. Moja druga połowa wcinała, aż jej się uszy trzęsły, mam już zamówienie na kolejne słoiki, w tym jeden dla teściowej . No i na szczęścię nie było żadnych gości.

                    Tak więc jak tylko znajdę trochę czasu znówu biorę się za marynowanie.
                    Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

                    Comment


                    • #85
                      Zachęcona Waszymi relacjami - w niedzielę zrobiłam słoik owych

                      Comment


                      • #86
                        i...
                        Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

                        Comment


                        • #87
                          wczoraj próbowałam cebulkę - rokuje dobrze

                          Comment


                          • #88
                            No, no tylko bez podjadania .
                            Trzeba być twardym, jak parówki poleżakują z tydzień to są naprawdę wyśmienite, mniam
                            Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

                            Comment


                            • #89
                              Ja nie podjadam - tylko cebulkę próbuję

                              Comment


                              • #90
                                sloniatko napisał(a)
                                No, no tylko bez podjadania .
                                Trzeba być twardym, jak parówki poleżakują z tydzień to są naprawdę wyśmienite, mniam
                                Ale żeby mieć odpowiedni punkt odniesienia, trzeba podjadać

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X