Właśnie niecały tydzień temu sobie takie coś zapodałam do słoja (standardowy przepis: ogórki, czosnek, czosnek, czosnek, jeszcze raz czosnek , chrzan i koper + woda lekko osolona) i mam pytanie do bardziej doświadczonych w kiszeniu ogórków, jesli tacy są tutaj - skąd się bierze fakt, ze z niektórych ogórków wychodzą kapcie? Nie w sensie smakowym, tylko wiecie, takie puste w środku. Niektóre takie własnie mam.
, chrzan i koper + woda lekko osolona) i mam pytanie do bardziej doświadczonych w kiszeniu ogórków, jesli tacy są tutaj - skąd się bierze fakt, ze z niektórych ogórków wychodzą kapcie? Nie w sensie smakowym, tylko wiecie, takie puste w środku. Niektóre takie własnie mam.
							
						
					 , chrzan i koper + woda lekko osolona) i mam pytanie do bardziej doświadczonych w kiszeniu ogórków, jesli tacy są tutaj - skąd się bierze fakt, ze z niektórych ogórków wychodzą kapcie? Nie w sensie smakowym, tylko wiecie, takie puste w środku. Niektóre takie własnie mam.
, chrzan i koper + woda lekko osolona) i mam pytanie do bardziej doświadczonych w kiszeniu ogórków, jesli tacy są tutaj - skąd się bierze fakt, ze z niektórych ogórków wychodzą kapcie? Nie w sensie smakowym, tylko wiecie, takie puste w środku. Niektóre takie własnie mam.
							
						 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	 , no i najważniejsza jest sól. Nie może być jodowana, bo kapcie murowane. Najlepsza jest warzona. Przydałoby się odrobinę gorczycy
, no i najważniejsza jest sól. Nie może być jodowana, bo kapcie murowane. Najlepsza jest warzona. Przydałoby się odrobinę gorczycy  
							
						 
		
	 
		
	 
    
		
	 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	 
		
	
Comment