Fondue w Pracy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zbysia
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.09
    • 907

    #1

    Fondue w Pracy

    Ponieważ jak to już zauważono na forum, jest sezon ogórkowy (co prawda, dość późno zauważono), zamieszczam odkryte (lub wynalezione) przeze mnie danie.
    Jest to wariacja na temat słynnego szwajcarskiego dania (którego, ze względu na Kirsh nie lubię), wariacja możliwa do wykonania w pracy, szczególnie tam gdzie bywają klienci i zapach podgrzewanego sera mógłby przyprawiać o mdłości..
    Narzedzia:
    - widelce w ilości przewidzianych degustatorów,
    - nóż ostry, lub takiż scyzoryk - 1 sztuka,
    Składniki:
    - czerstwa bułka, kromki chleda (u mnie to był obwarzanek)
    - słoik dowolnego majonezu
    Sposób:
    Kroimy pieczywo w kawałki równej wielkości, jednak uważając, żeby były o wiele mniejsze od otworu słoika. Odkręcamy słoik. Na ładnym tekturowym talerzyku układamy pokrojone pieczywo. Podajemy na biurko, posiadajace swobodny dostęp ze wszystkich stron na stojąco.
    Degustacja:
    Skrzykujemy osoby, które mamy ochotę ugościć. Podajemy widelce i pokazujemy jak należy spożywać Fondue w Pracy: nabijamy kawałki pieczywa na widelec i maczamy pieczywo w majonezie.. zjadamy ze smakiem, popijając dostępnymi w pracy napojami.
    Wariacje:
    Wymieszać majonez z odrobiną ketchup'u, musztardy, lub papryką w tubce.

    Smacznego!
    fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl

Related Topics

Collapse

  • Studentka98
    Dleczego pijemy piwo? Badanie do pracy licencjackiej
    Studentka98
    Witam,
    jestem w trakcie pisania pracy licencjackiej na temat branży piwowarskiej. Chciałabym prosić Was, miłośników piwa, o wypełnienie krótkiej ankiety o zaspokajanych przez piwo potrzebach i jego substytutach. Będę bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź.
    https://docs.google.com/forms/...
    2020-04-16, 16:03
  • Shamsh77
    Shukam pracy
    Shamsh77
    Witam szanowni Koledzy, chciałbym zapytać o informacje o ofertach pracy związanych z taką naszą pasją jak piwowarstwo, robienie kwasów chlebowych i tp. Jestem z Mińska, dlatego przeprowadzka do innych miast dla mnie nie jest problemem. Jestem polakiem i z tego powodu nie mam potrzeby uzyskiwania...
    2018-02-01, 09:31
  • darekd
    BrewDog, Cold Beer Lager
    darekd
    Bodaj bezglutenowe piwo na szerszy, marketowy użytek.

    3,4% alk.

    Aromat - lekki, specyficzny słód
    Piana - wysoka, niezbyt trwała, poszarpany kożuszek na dłużej
    Barwa - złota, klarowna
    Wysycenie - umiarkowane, musujące
    Smak - dość łagodny słód...
    2025-08-08, 19:40
  • heckler
    Kvasice, Horní 7, Pivovárek Dobrá Kára
    heckler
    Kvasice to małe miasteczko leżące tuz koło Otrokowic i Zlina. Pod browar dotarliśmy w sobotnie przedpołudnie i tak szczerze, to nawet nie liczyłem , że kogoś tam zastaniemy. Ładnie odnowiony domek, stojący tuż przy ulicy, a na nim żeliwny szyld z nazwą browaru - Dobrá Kára. Natomiast...
    2025-07-23, 07:59
  • heckler
    Velké Bílovice, Polní 1480, Minipivovar Rychtik
    heckler
    Mini browar Rychtik śmiało można zaliczyć do kategorii mikrusów. Browarek znajduje się w ogrodzie domu rodzinnego w nowo wybudowanym budynku.
    Od 1 czerwca 2024 r. działa już legalnie i warzy się przy użyciu własnej technologii. Michal Švrček, to właściciel, piwowar, oraz były elektryk,...
    2025-06-26, 10:25
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...