Fondue w Pracy

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zbysia
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    • 2004.09
    • 907

    #1

    Fondue w Pracy

    Ponieważ jak to już zauważono na forum, jest sezon ogórkowy (co prawda, dość późno zauważono), zamieszczam odkryte (lub wynalezione) przeze mnie danie.
    Jest to wariacja na temat słynnego szwajcarskiego dania (którego, ze względu na Kirsh nie lubię), wariacja możliwa do wykonania w pracy, szczególnie tam gdzie bywają klienci i zapach podgrzewanego sera mógłby przyprawiać o mdłości..
    Narzedzia:
    - widelce w ilości przewidzianych degustatorów,
    - nóż ostry, lub takiż scyzoryk - 1 sztuka,
    Składniki:
    - czerstwa bułka, kromki chleda (u mnie to był obwarzanek)
    - słoik dowolnego majonezu
    Sposób:
    Kroimy pieczywo w kawałki równej wielkości, jednak uważając, żeby były o wiele mniejsze od otworu słoika. Odkręcamy słoik. Na ładnym tekturowym talerzyku układamy pokrojone pieczywo. Podajemy na biurko, posiadajace swobodny dostęp ze wszystkich stron na stojąco.
    Degustacja:
    Skrzykujemy osoby, które mamy ochotę ugościć. Podajemy widelce i pokazujemy jak należy spożywać Fondue w Pracy: nabijamy kawałki pieczywa na widelec i maczamy pieczywo w majonezie.. zjadamy ze smakiem, popijając dostępnymi w pracy napojami.
    Wariacje:
    Wymieszać majonez z odrobiną ketchup'u, musztardy, lub papryką w tubce.

    Smacznego!
    fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl

Related Topics

Collapse

  • Studentka98
    Dleczego pijemy piwo? Badanie do pracy licencjackiej
    Studentka98
    Witam,
    jestem w trakcie pisania pracy licencjackiej na temat branży piwowarskiej. Chciałabym prosić Was, miłośników piwa, o wypełnienie krótkiej ankiety o zaspokajanych przez piwo potrzebach i jego substytutach. Będę bardzo wdzięczna za każdą odpowiedź.
    https://docs.google.com/forms/...
    2020-04-16, 15:03
  • Shamsh77
    Shukam pracy
    Shamsh77
    Witam szanowni Koledzy, chciałbym zapytać o informacje o ofertach pracy związanych z taką naszą pasją jak piwowarstwo, robienie kwasów chlebowych i tp. Jestem z Mińska, dlatego przeprowadzka do innych miast dla mnie nie jest problemem. Jestem polakiem i z tego powodu nie mam potrzeby uzyskiwania...
    2018-02-01, 08:31
  • etman
    Piwowar nr 54
    etman
    W 54. numerze Piwowara redakcja zanurza się w świat piw wędzonych. Czytelnik znajdzie tu zarówno fascynującą historię stylu, jak i praktyczne wskazówki dotyczące warzenia najlepszych koźlaków wędzonych w Polsce czy wyjaśnienia naukowe o związkach dymnych w piwie. Uzupełnieniem są kultowe...
    2025-09-25, 23:46
  • heckler
    Pozlovice, K Přehradě 334, Minipivovar Komonec
    heckler
    Pozlovice to miasteczko położone niedaleko uzdrowiska Luhačovice, tak dosłownie pięć kilometrów od. Mieścinę otacza zalesiony krajobraz zdominowany przez szczyt Pogórza Vizovickiego - Komonec. Szczyt ten jest częstym celem podróży turystów, rowerzystów i przebywających w okolicy kuracjuszy....
    2025-09-24, 08:04
  • pebejot
    Francja, Grenoble, Rue Bressieux 6, Brasserie Neptune
    pebejot
    Malutki browar restauracyjny w samym centrum Grenoble zlokalizowany przy wąskiej cichej uliczce.
    Pięknie urządzone wnętrze nawiązuje do jego nazwy, jest dużo ozdób morskich (sieci rybackie, ryby, modele statków).
    Niewielka instalacja stoi tuż obok baru.
    Najwięcej miejsc do...
    2025-09-20, 08:56
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...