Synsepal - cudowny owoc

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Lukanio
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2009.04
    • 4

też widziałem na discovery jak próbowali jeść duriana.. o ile dobrze pamiętam to skarzyli się że strasznie śmierdzi

wracajac do synsepala to też sie szybko psuje, i raczej nie będzie nam dane spróbować owocu, chyba że ktoś zrobi szklarnie i zacznie hodowle ;]

a odpowiadając Krzysiowi, nie chodzi o to żeby coś smakowało jak coś... tylko o wrażenia, które cytując moich znajomych sa takie ja pie$$$le, nie wierze

a dopisalem sie do tematu bo chciałem wspomnieć właśnie o piwach, próbowałem kilku rodzajów i musze powiedzieć że ciekaw doświadczenie spróbować sobie po tym tyskacza albo jakiegos porterka ;]

cheers!
    pije dużo, ale za to często...

Comment

Related Topics

Collapse

• kaczka116
      Przełom, Leśny owoc
      kaczka116
      Piwo gotowe do oceny
      2019-12-13, 21:53
    • heckler
      Šebířov-Vosná, Vosná 1, Pivovar Balík
      heckler
      Kolejny mikrus, który założony został w małej wiosce to Pivovar Balik i jest kontynuacją pasji piwowara domowego Tomáša Balíka. Browarek funkcjonuje na prywatnej posesji, a na jego ulokowanie przeznaczono starą stodołę.
      Rekonstrukcja jej rozpoczęła się wiosną 2022 roku i w prace...
      2025-02-05, 09:15
    • darekd
      Nieczajna [Monsters], Bullet Time
      darekd
      Vienna Lager, 13,5% ekstr., 5,5% alk.

Chmiel to nowozelandzki Green Bullet

Aromat - po otwarciu nuta chmielowa (kwaskowe nuty, ale niekoniecznie cytrusy, bardziej czerwona porzeczka), po przelaniu lekka kwiatowość, a owoce coraz mniej. Chmiel nieco dominuje, i początkowo...
      2024-11-29, 01:05
    • darekd
      Track, Yet I Stand
      darekd
      Browar z Manchesteru. Działa od 2016 roku.

Podwójna hazy IPA chmielona amerykańskim HBC 630 i nowozelandzkim Nelsonem. 7% alk.

Aromat - wyraźny chmiel z wyraźnymi akcentami mango i żywic. Jest jeszcze dość specyficzna nuta połączenia jakiego egzotycznego owocu trochę...
      2023-09-15, 23:53
    • darekd
      Maisel, Maisel & Friends West Coast IPA
      darekd
      Znany browar z frankońskiego Bayreuth w ramach swojego projektu Maisel & Friends już od dobrych paru lat z zaprzyjaźnionymi piwowarami bardzo mocno już rozkręcił ten udany projekt, szczególnie limitowanych piw:

https://www.maiselandfriends.com/de/...limited-biere/

...
      2023-07-20, 12:36
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...