Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bób w oliwie z tymiankiem

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • #16
    Bób w oliwie z pietruszką naprawdę dobry. Jak dorwę tymianek spróbuję jeszcze oryginalny Żąleną'owy przepis.
    JUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁY

    Comment


    • #17
      Do tej pory nikomu nie udało się namówić mnie na jedzenie bobu.
      Żą, przepis jest świetny, Twoje

      Comment


      • #18
        A dziękuję, ale świecę światłem odbitym, bo na tę przystawkę po prostu trafiłem w jednej kameralnej knajpce na warszawskim Mokotowie. Nawiasem pisząc, fajne miejsce, choć piwa tam nie podają. Na sąsiednim podwórku spędziłem najpiękniejsze chwile mojego nieletniego życia.

        http://www.magielcafe.pl/
        na to wylata z bufetu dama
        pierwś jej z biusthaltra wytryska
        mówi że ze mnie jest kawał chama
        i grabe w oko mnie wciska

        Comment


        • #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
          Wiedziałem, że jak w składzie będzie czosnek, to chętnych nie zabraknie
          Bo się z kiełbachą kojarzy!
          4905 kapsli z wypitych piw
          874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
          "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
          http://latarniknj.web-album.org/
          Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell

          Comment


          • #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną Wyświetlenie odpowiedzi
            Nawiasem pisząc, fajne miejsce, choć piwa tam nie podają.
            http://www.magielcafe.pl/
            A to ciekawe bo bo na stronie wyczytałem o Lwówku,Ciechanie,Brackim czy Core.
            Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
            1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

            Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
            Mein Schlesierland, mein Heimatland,
            So von Natur, Natur in alter Weise,
            Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
            Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

            Comment


            • #21
              Faktycznie, w dodatku jest ich więcej:

              - piwa z małych polskich browarów, warzących naturalne, niefiltrowane piwa, wg tradycyjnych receptur. Są to piwa świeże, niepasteryzowane, z charakterem. Zapraszamy na niedostępne w szerokiej dystrybucji piwa browaru Kormoran (delikatne Warnijskie, wielosłodowe z orkiszem - przypominające pszeniczne, ale nie tak intensywne, miodne - na ciemnych słodach, czy piwo z wiśnią), browaru Witnica (łagodne lubuskie jasne i ciemny koźlak) oraz Cornelius (ponoć najsmaczniejsze w kraju pszeniczne, mocny porter bałtycki i eko-przyjazny greener lager, goryczkowy ALE i dla niezdecydowanych miodowo-pszeniczne). NOWOŚĆ ofertę entuzjastycznie przyjętych piw rozszerzamy o niepasteryzowane Noteckie z browaru Czarnków.

              No i oczywiście standard:

              browar Witnica naważył ciemne Core z dodatkiem pestek dyni.

              Plus w ramach bonusu:

              Dla fanów lagerów wyjątkowa edycja Brackie Mastne
              na to wylata z bufetu dama
              pierwś jej z biusthaltra wytryska
              mówi że ze mnie jest kawał chama
              i grabe w oko mnie wciska

              Comment

              Working...
              X