Bób w oliwie z pietruszką naprawdę dobry. Jak dorwę tymianek spróbuję jeszcze oryginalny Żąleną'owy przepis.
Bób w oliwie z tymiankiem
Collapse
X
-
A dziękuję, ale świecę światłem odbitym, bo na tę przystawkę po prostu trafiłem w jednej kameralnej knajpce na warszawskim Mokotowie.Nawiasem pisząc, fajne miejsce, choć piwa tam nie podają. Na sąsiednim podwórku spędziłem najpiękniejsze chwile mojego nieletniego życia.
Comment
-
5560 kapsli z wypitych piw
874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
"Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-głównaComment
-
Nawiasem pisząc, fajne miejsce, choć piwa tam nie podają.
http://www.magielcafe.pl/Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Faktycznie, w dodatku jest ich więcej:
- piwa z małych polskich browarów, warzących naturalne, niefiltrowane piwa, wg tradycyjnych receptur. Są to piwa świeże, niepasteryzowane, z charakterem. Zapraszamy na niedostępne w szerokiej dystrybucji piwa browaru Kormoran (delikatne Warnijskie, wielosłodowe z orkiszem - przypominające pszeniczne, ale nie tak intensywne, miodne - na ciemnych słodach, czy piwo z wiśnią), browaru Witnica (łagodne lubuskie jasne i ciemny koźlak) oraz Cornelius (ponoć najsmaczniejsze w kraju pszeniczne, mocny porter bałtycki i eko-przyjazny greener lager, goryczkowy ALE i dla niezdecydowanych miodowo-pszeniczne). NOWOŚĆ ofertę entuzjastycznie przyjętych piw rozszerzamy o niepasteryzowane Noteckie z browaru Czarnków.
No i oczywiście standard:
browar Witnica naważył ciemne Core z dodatkiem pestek dyni.
Plus w ramach bonusu:
Dla fanów lagerów wyjątkowa edycja Brackie MastneComment
Related Topics
Collapse
-
Jest to właściwie restauracja. I to zdaje się nie byle jaka. Chociaż zmierzając tu od strony Biedronki, patrząc na odrapane mury tyłu lokalu i burdel od technicznego zaplecza nic na to nie wskazuje.
Przekraczając bramę posesji wyłania się jednak ciekawy odnowiony czerwonoceglany...-
Channel: Kujawsko-Pomorskie
2023-10-17, 19:34 -
-
Hazy Pale Ale,
12% ekstr.
4,7% alk.
Chmiel - Riwaka (w formie Subzero Hop Kief, jeden z kilku rodzajów chmielu w wersji płynnej)
Aromat - wyraźny chmiel, taki jakby granulat rozgnieść w palcach, ciekawe że bardziej jest ziołowy (taki świeży) niż owocowy...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-10-06, 22:56 -
-
Browar restauracyjny w północnej części miasta.
Z głównego dworca Porta Nuova dojazd tramwajem linii 9 (9 przystanków).
Browar istnieje od 2007 roku i jest zlokalizowany w odnowionym zespole budynków, wyglądających na dawny obszar przemysłowy.
Wchodzi się przez dziedziniec,...-
Channel: Włochy
2025-09-21, 21:55 -
-
Piwo białe z tymiankiem cytrynowym.
Ekstrakt 12*, alko 4.6%
Chmiel: Hallertau Blanc
W składzie między innymi: tymianek cytrynowy, kolendra, skórka gorzkiej pomarańczowy Curacao.
Piana - więcej na początku potem pełna grubsza warstewka.
Lacing - nie za dużo....-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-07-12, 18:17 -
-
Browar z Manchesteru. Działa od 2016 roku.
Podwójna hazy IPA chmielona amerykańskim HBC 630 i nowozelandzkim Nelsonem. 7% alk.
Aromat - wyraźny chmiel z wyraźnymi akcentami mango i żywic. Jest jeszcze dość specyficzna nuta połączenia jakiego egzotycznego owocu trochę...-
Channel: Anglia
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment