Bób w oliwie z tymiankiem

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • perłyfan
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.02
    • 1244

    #16
    Bób w oliwie z pietruszką naprawdę dobry. Jak dorwę tymianek spróbuję jeszcze oryginalny Żąleną'owy przepis.
    JUŻ DAWNO NIE JESTEM FANEM PERŁY

    Comment

    • Basik
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.06
      • 1308

      #17
      Do tej pory nikomu nie udało się namówić mnie na jedzenie bobu.
      Żą, przepis jest świetny, Twoje

      Comment

      • żąleną
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.01
        • 13239

        #18
        A dziękuję, ale świecę światłem odbitym, bo na tę przystawkę po prostu trafiłem w jednej kameralnej knajpce na warszawskim Mokotowie. Nawiasem pisząc, fajne miejsce, choć piwa tam nie podają. Na sąsiednim podwórku spędziłem najpiękniejsze chwile mojego nieletniego życia.

        Comment

        • Latarnik
          Premium Lamplighter
          🥛🥛🥛🥛
          • 2004.06
          • 5084

          #19
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
          Wiedziałem, że jak w składzie będzie czosnek, to chętnych nie zabraknie
          Bo się z kiełbachą kojarzy!
          5560 kapsli z wypitych piw
          874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
          "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
          https://sites.google.com/view/latarniknj-galeria/strona-główna
          Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell
          https://sites.google.com/view/ety-z-...trona-główna

          Comment

          • kiszot
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            🍼🍼
            • 2001.08
            • 8140

            #20
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną
            Nawiasem pisząc, fajne miejsce, choć piwa tam nie podają.
            http://www.magielcafe.pl/
            A to ciekawe bo bo na stronie wyczytałem o Lwówku,Ciechanie,Brackim czy Core.
            Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
            1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

            Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
            Mein Schlesierland, mein Heimatland,
            So von Natur, Natur in alter Weise,
            Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
            Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

            Comment

            • żąleną
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2002.01
              • 13239

              #21
              Faktycznie, w dodatku jest ich więcej:

              - piwa z małych polskich browarów, warzących naturalne, niefiltrowane piwa, wg tradycyjnych receptur. Są to piwa świeże, niepasteryzowane, z charakterem. Zapraszamy na niedostępne w szerokiej dystrybucji piwa browaru Kormoran (delikatne Warnijskie, wielosłodowe z orkiszem - przypominające pszeniczne, ale nie tak intensywne, miodne - na ciemnych słodach, czy piwo z wiśnią), browaru Witnica (łagodne lubuskie jasne i ciemny koźlak) oraz Cornelius (ponoć najsmaczniejsze w kraju pszeniczne, mocny porter bałtycki i eko-przyjazny greener lager, goryczkowy ALE i dla niezdecydowanych miodowo-pszeniczne). NOWOŚĆ ofertę entuzjastycznie przyjętych piw rozszerzamy o niepasteryzowane Noteckie z browaru Czarnków.

              No i oczywiście standard:

              browar Witnica naważył ciemne Core z dodatkiem pestek dyni.

              Plus w ramach bonusu:

              Dla fanów lagerów wyjątkowa edycja Brackie Mastne

              Comment

              Related Topics

              Collapse

              • ART
                Bydgoszcz, Grudziądzka 33, Czosnek i Oliwa
                ART
                Jest to właściwie restauracja. I to zdaje się nie byle jaka. Chociaż zmierzając tu od strony Biedronki, patrząc na odrapane mury tyłu lokalu i burdel od technicznego zaplecza nic na to nie wskazuje.

                Przekraczając bramę posesji wyłania się jednak ciekawy odnowiony czerwonoceglany...
                2023-10-17, 19:34
              • darekd
                Pinta, Hopzz_Chapter
                darekd
                Hazy Pale Ale,
                12% ekstr.
                4,7% alk.

                Chmiel - Riwaka (w formie Subzero Hop Kief, jeden z kilku rodzajów chmielu w wersji płynnej)

                Aromat - wyraźny chmiel, taki jakby granulat rozgnieść w palcach, ciekawe że bardziej jest ziołowy (taki świeży) niż owocowy...
                2025-10-06, 22:56
              • pebejot
                Włochy, Turyn, Via Jacopo Durandi 13, Birrificio La Piazza
                pebejot
                Browar restauracyjny w północnej części miasta.
                Z głównego dworca Porta Nuova dojazd tramwajem linii 9 (9 przystanków).
                Browar istnieje od 2007 roku i jest zlokalizowany w odnowionym zespole budynków, wyglądających na dawny obszar przemysłowy.
                Wchodzi się przez dziedziniec,...
                2025-09-21, 21:55
              • Javox
                Gościszewo, Krzyżackie Ogrody
                Javox
                Piwo białe z tymiankiem cytrynowym.
                Ekstrakt 12*, alko 4.6%
                Chmiel: Hallertau Blanc
                W składzie między innymi: tymianek cytrynowy, kolendra, skórka gorzkiej pomarańczowy Curacao.

                Piana - więcej na początku potem pełna grubsza warstewka.
                Lacing - nie za dużo....
                2024-07-12, 18:17
              • darekd
                Track, Yet I Stand
                darekd
                Browar z Manchesteru. Działa od 2016 roku.

                Podwójna hazy IPA chmielona amerykańskim HBC 630 i nowozelandzkim Nelsonem. 7% alk.

                Aromat - wyraźny chmiel z wyraźnymi akcentami mango i żywic. Jest jeszcze dość specyficzna nuta połączenia jakiego egzotycznego owocu trochę...
                2023-09-15, 22:53
              • Loading...
              • Koniec listy.
              Przetwarzanie...