Witam wszystkich!!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kit83ek
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.04
    • 1

Witam wszystkich!!

Witam,
    mieszkam w małym miasteczku na pograniczu śląska i małopolski i całkiem niedawno postanowiłem wreszcie poczuć smak prawdziwego piwa i obraziłem się na piwa wielkich koncernów. Dziś już wiem jak smakuje piwo, a w ciągu najbliższych tygodni planuję uwarzyć swoje pierwsze własne piweczko.. Liczę że dzięki Waszemu forum uda mi się uzupełnić wiedzę a z czasem kiedy nabiorę doświadczenia również będę mógł służyć swoją wiedzą młodszym browarmaniakom..
    Pozdrawiam..
    Marcin

Related Topics

Collapse

• heckler
    Uherské Hradiště, Mariánské náměstí 78, Minipivovar Orlovna
    heckler
    W samym centrum UherskéHradiště od 2021 roku oficjalnie piwo zaczął warzyć MinipivovarOrlovna . Pomieszczenia po już nie istniejącej restauracji zaadaptowano na firmową knajpkę, a do tego zainwestowano w spory ogródek gdzie w cieniu firmowych parasoli, oraz majestatycznego platana możemy...
    2022-07-20, 15:27
  • heckler
    Radíkovice, Radíkovice 12, Pivovar na Statku
    heckler
    Radikovice to mała wioska położona na zachód od Hradca Kralove. We wiosce krzyżują się ścieżki rowerowe, a jedna z nich prowadzi do miejscowości Hrádek u Nechanic, gdzie można podziwiać ładny zameczek. Wiadomo, że jak są rowerzyści, to na szlakach musi być jakiś wodopój, ot taka...
    2023-08-25, 06:29
  • heckler
    Sivice, Sivice 504, Pivovar Beer Daddy
    heckler
    Koło Brna w małej, cichej wiosce Sivice od czerwca działa kolejny rodzinny browarek o nazwie Beer Daddy. Jet to kolejny browar, gdzie piwo sprzedawane jest z okienka, a jego usytuowanie wprowadza w osłupienie nie jednego człowieka. Oczywiście są to Czechy, więc tam nikogo to nie dziwi . Mieści...
    2020-08-17, 13:33
  • Totus
    Piweczko i jego gatunki
    Totus
    Witam szanownych użytkowników tego forum.

Ciekawi mnie rzetelność jeśli chodzi o gatunki piw wyspecyfikowane na piweczko.org. Ta lista wydaje sie znacznie bardziej szczegolowa niż ta np na ratebeer czy na browar.biz. Czy poniższa lista jest jak najbardziej używana w świecie piwa...
    2008-01-25, 12:34
  • heckler
    Libáň, Boženy Němcové 117, Pivovar Čtyři lípy
    heckler
    Kolejny nowo otwarty, odwiedzony przez nas browarek swoją siedzibę ma w małej miejscowości Libán. Tak się złożyło, że na miejsce przybyliśmy równocześnie z właścicielem panem Miroslavem Brozen. Zostaliśmy zaproszeni do środka.
    Browar mieści się w niskim, odnowionym i pomalowanym...
    2018-06-13, 13:24
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...