Cześć!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ravf
    Porucznik Browarny Tester
    • 2013.06
    • 264

Cześć!

Jestem Rafał, od jakiegoś czasu regularnie odwiedzałem to forum więc w końcu postanowiłem się zarejestrować.

Nie zajmuje się piwowarstwem ale kto wie co pokaże przyszłość. Jestem tu głównie w celu poszukiwania i odkrywania nowych (dla mnie) gatunków i smaków. Tu w moim życiu w ostatnich 2 latach sporo się działo. Od coraz większego rozczarowania koncerniakami, poprzez "regionalną" Perłę, dalej browary regionalne i do browarów rzemieślniczych z Polski, które "przerabiam" obecnie. Myślę, że z czasem pojawią się piwa zagraniczne.

Pozdrawiam

Related Topics

Collapse

• ART
    Frýdek-Místek, Heydukova 85, Pivní Zkušebna - Craft Beer Pub
    ART
    Skusiła nas oferta różnych kraftów na kranach. W przeciwieństwie do Frýdek-Místek, Jiřího Trnky 82, Pivovárek Morava który leży w części Mistek, Pivní Zkušebna jest we Frýdku. Przeszliśmy sobie spacerkiem stamtąd. Do dworca jakieś 2km.

Okolica trochę straszy, bar jest zlokalizowany...
    2025-09-22, 21:10
  • darekd
    Green Head, Rocket Science
    darekd
    Browar z Działdowa.

West Coast IPA
    14% ekstr.
    6,5% alk.

Chmiele: Citra, Krush (nowy amerykański, wcześniej znany jako HBC 586) oraz Mosaic

Aromat - owoce chyba tropikalne, nie jest to przesadnie wyrazisty zapach, ale całkiem przyjemny, potem też...
    2025-09-18, 21:58
  • Ahumba
    2025.10.11-12 - WĄSOWO, Wąsowski Oktoberfest 2025
    Ahumba
    Dwa dni zabawy, rozmów i odkrywania, czym naprawdę żyje browar.
    Piwo na pierwszym planie – w programie mocna reprezentacja Rzemieślniczej Roboty i kilka strasznych stworów, Więcej na fb
    Start
    2025-10-11
    Koniec
    2025-10-12
    Adres
    Wąsowo, Poznańska 2
    2025-09-17, 20:25
  • e-prezes
    ???, [Karuleza] Różane
    e-prezes
    Jak tylko zobaczyłem wiedziłem, że muszę spróbować. Tym bardziej, że współpijca też nie miał oporów. Na LTP było sporo piw owocowych/z owocami, a to było infuzowane przez rundall płatkami róży. Byłem ciekaw jak sobie poradzi z tak nietypowym składnikiem. Dla mnie to pierwsze piwowarskie...
    2022-11-29, 12:37
  • Warzywo
    Ruszamy w weekend
    Warzywo
    15 maja ruszamy, w Warszawie zaroi się od ogródków piwnych - i tych lokalnych z koncerniakami i tych z piwem rzemieślniczym.
    Startuje Hopito Bar na Parkingowej, będzie Gorączka Złota, nad Wisłą wezmą nas Pod Kopyto, a skończyć możemy w Kuflotece na imprezie m.in: z Palatum i Ziemią...
    2021-05-07, 20:14
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...