Witam wszystkich

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • KubVard
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.07
    • 16

Witam wszystkich

Witam wszystkich. Dopiero teraz zarejestrowałem się na tym forum lecz wcześniej wielokrotnie już czytałem jego treść.
    Interesuję się tematyką piwną od kiedy pamiętam natomiast z zamierzeniem warzenia swojego własnego piwa nosze się już od ponad trzech lat.
    Dopiero teraz mogę sobie pozwolić na zakup zestawu startowego i oddaniu się temu zajęciu na "pełnej parze". Wcześniej nie było to możliwe z przyczyn finansowych oraz tego, że w ciągu ostatnich 5 lat przeprowadzałem się 8 razy.

Prosiłbym zainteresowanych o ocenienie mojego zestawu i zasugerowaniu zmian. Za każdą uwagę będę niezmiernie wdzięczny!

Link do tematu:

Piwa nie uwarzysz w garści - jaki sprzęt jest do tego konieczny? Ciekawe rozwiązania i nowości techniczne.

Jeszcze raz witam wszystkich i pozdrawiam!

Related Topics

Collapse

• ignacyk
    Witam wszystkich
    ignacyk
    Witam i pozdrawiam że Śląska Cieszyńskiego, ciekawią mnie bardzo piwne zagadnienia, jestem przekonany, że mi się tutaj spodoba.
    2023-07-17, 15:52
  • RomaNzRumunii
    Vienna lager bardzo wolną fermentacja
    RomaNzRumunii
    Witam wszystkich serdecznie, mój drugi brewkit, jak w tytule Vienna lager z Gozdawy, do tego pucha słodu zamiast cukru(za radami kolegów z forum) no i trochę się zamuliłem i dodałem 1 kg glukozy (nie wiem czy nie przesadziłem). Drożdże z zestawu, według producenta fermentują nawet w 14...
    2022-01-25, 17:05
  • RomaNzRumunii
    Pierwszy brewkit fermentacja cicha
    RomaNzRumunii
    Witam wszystkich browarników, jestem nowy na forum i świerzak amator w kwesti warzenia , to moja pierwsza warka dlatego nie rzucając się z motyką na słońce zdecydowałem się na "zupkę chińską" ☺. Może dla was banalne pytanie ale nie chcę nic skopać a po przeczytaniu wielu tematów...
    2021-01-25, 21:25
  • dadek
    Náchod, Dobrošovská 130, Pivovar Primátor
    dadek
    Po wizycie na 5-leciu pivovaru Ovipistán https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...88#post2348988 drugą część dnia 21. 06.2025 (i już do oporu) spędziliśmy w dużo większym i znacznie starszym (1872)...
    2025-07-02, 03:24
  • Mar11111
    Początki z brewkitem...
    Mar11111
    Cześć. To mój pierwszy temat, chciałem Was zapytać o pewną sprawę.
    ​​​​​​Nastawiłem dwa tyg temu moją drugą "partię" piwa z brewkitu. Pierwszy to był Coopers Lager + drożdże z zestawu + 1kg glukozy. Po ok 10 dniach ilość cukru wskazywało na 1BLG. Zabutelkowałem,...
    2024-04-20, 15:46
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...