Witam z Bydgoszczy :)

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • MocneDobre
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2013.11
    • 1

Witam z Bydgoszczy :)

Generalnie bardzo lubię piwo.
    Raz nawet miałem możliwość spróbować wykonane przez mojego brata z kita i bardzo mi smakowało.

Temat ciągle krąży po mojej głowie , na razie czytam i czytam , zacieranie,chmielenie i te fachowe nazwy . Może jest ktoś z Bydgoszczy ? , przy zakupach zawsze taniej na 2ch.

Może mógłbym podpatrzyć , co innego przepis , a co innego zobaczyć wykonanie.

Może to będzie moje następne hobby ? (obecne to wielkie bańki mydlane , takie duże )

Nie powiem, informacji na temat warzenia piwa jest tutaj od groma.

Tylko co wybrać ?, pozostaje mi czytać i czytać , przygotować się merytorycznie zanim zrobię swoja 1szą warkę.

Także WITAM wszystkich

Related Topics

Collapse

• Flino
    Jak czytać przepis ?
    Flino
    Witam mam pytanko jak czytać przepisy na piwo? Tu przykładowy przepis na miodowe:
    1. Składniki:
    • pilzeński Litovel 4,25 kg;
    • monachijski Litovel 0,9 kg;
    • karmel jasny 0,5 kg
    • caraaroma 0,35;
    • chmiel Marynka granulat 40 g;
    • chmiel Lubelski granulat 25 g;
    • miód gryczany, naturalny 1,3kg.
    2....
    2021-11-17, 11:49
  • dadek
    Czechy, Náchod, Dobrošovská 130, Pivovar Primátor
    dadek
    Po wizycie na 5-leciu pivovaru Ovipistán https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...88#post2348988 drugą część dnia 21. 06.2025 (i już do oporu) spędziliśmy w dużo większym i znacznie starszym (1872)...
    2025-07-02, 03:24
  • Javox
    InBev UK, San Miguel
    Javox
    Marka San Miguel przeszedł do innego producenta. Carlsberg już nie robi tego piwa.

Butelka 620 ml, alko 5.0%

Piana - więcej na początku potem pełna warstwa.
    Lacing - nie za dużo.
    Gaz - średni.
    Barwa - złoto, raczej jasne.
    Aromat - zbożowość....
    2025-07-01, 15:54
  • IX1
    Czy to jest podstawka?
    IX1
    Wpadło mi w ręce takie coś. Wymiary 98 x 80 x 2 mm. Wykonane z miękkiego i sztywnego tworzywa (ślady porysowań na rewersie).
    Sprzedający twierdzi, że jest to podstawka wydana przez browar przy okazji jakiejś promocji. Wygląda jak podstawka ale pewności nie mam. Jak sądzicie wafel...
    2025-06-19, 12:42
  • darekd
    Moon Lark, (Moon Lark & Pinta), Stay Here #4
    darekd
    "Spring Bock", 6,9% alk.

https://moonlark.pl/beers/stay-here-4

Aromat - wyraźna nuta miodowa, trochę jakby utlenienie (no ale to puszka i pite w terminie, choć piwo niefiltrowane i niepasteryzowane), potem trochę ziarnistości i ciut owoców i przypominał już...
    2024-12-22, 00:32
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...