Cześć Wszystkim!

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Nemrod
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2014.06
    • 3

Cześć Wszystkim!

Nazywam się Bartłomiej, jestem ze Śląska. Obecnie robię przegląd polskich piw regionalnych. Wkrótce dostanę od kumpla zestaw browaru domowego (robił z brewkita i się zniechęcił). Chciałbym tego uniknąć, w tej chwili dużo czytam, myślę o pierwszym piwie z ekstraktu (zacieranie mnie przeraża). A tematem mnie zainteresował kanał Tomasza Kopyry z youtuba.
  • Marcin1974
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2014.03
    • 17

Witam!

Comment

• dominik_walkowiak
      Porucznik Browarny Tester
      • 2013.10
      • 335

Witaj Bartłomieju
      Zacieranie to nic trudnego, sam sie o tym przekonałem, pierwsze piwko zrobiłem z puszki a kolejne z zacierania. Twoje obawy sa uzasadnione, każdy przed swoim debiutem miał obawy. Z pewnością nie unikniesz błędów, które zapewne każdy z grona piwowarów domowych popełniał przy swoich warzeniach.

Comment

Related Topics

Collapse

• heckler
        Brno-Veveří, Hrnčířská 813/23, Minipivovar Fénix
        heckler
        W sumie można napisać że jest to najnowszy browar w Brnie, ale jak większość piwoszy wie jest to stary browar Magistr, który swoją działalność zakończył w 2018 roku.
        Obecnie browar ma nowych właścicieli i chyba najlepszego sladka w Brnie. Nowe otwarcie miało miejsce...
        2025-06-25, 08:41
      • darekd
        Łażany, Strzegomski Lager
        darekd
        Dość tajemniczy kontraktowiec, z tego co wiem warzyli kiedyś w Hoppy Lab w Żarowie na Dolnym Śląsku, niedaleko miejscowości Łażany, gdzie w tamtejszym folwarku (wymagającego remontu) planowane jest umiejscowienie browaru. Tu i ówdzie ich piwa dostępne są m.in. we Wrocławiu

...
        2025-03-27, 23:59
      • darekd
        Browar Stu Mostów, BGM Lucid Quest
        darekd
        Jedno z piw uwarzonych na tegoroczną edycję Beer Geek Magnes. Kooperacja z browarem Monsters

"West Coast" pilsner z dekstrozą i ryżem.
        11% ekstr.
        5% alk.

Aromat - chmielowy ("multiwitaminowy mix", potem owocowy kwasek), jest jakaś niewyraźna...
        2025-03-20, 21:09
      • darekd
        Jadrníček, Náměšťák 12%
        darekd
        Browarek z miejscowości Náměšť na Hané znajdującym się w okolicach Ołomuńca. Ta nizinna, środkowa część Moraw nosi nazwę Haná lub Hanácko i znana jest m.in. z upraw jęczmienia przeznaczonego na produkcję słodu.

Więcej o browarze:
        https://www.browar.biz/forum/piwo/piwo-gdzie/knajp...
        2024-11-02, 01:06
      • dadek
        Belgia, Gent, Dok Noord 4B (Hal 16), Dok Brewing Company
        dadek
        Tereny poprzemysłowe otoczone kanałami na północ od centrum miasta. Stare budynki fabryczne wykorzystano jako knajpy, restauracje, sklepy, galerie i centra zabaw. Jest też i browar z wyszynkiem na miejscu w dużej hali z charakterystycznymi świetlikami na dachu. Można tu dojechać tramwajem nr....
        2024-09-19, 03:44
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...