Cześć wszystkim,
Mam na imię Paweł mieszkam nieopodal stolicy. Od dłuższego czasu pragnąłem coś uważyć i wreszcie się stało. W fermentorze stoi świąteczne brown ale. Pewnie na tą zimę będzie za mało dojrzałe, ale postanowiłem spróbować. To piwo najbardziej mi pasowało jako otwarcie piwnego "procederu" i pasowało do zmieniającego się za oknem świata.
Chętnie pijam ciemne piwa i sięgam po rzadkie i nowe pozycje.
Mam na imię Paweł mieszkam nieopodal stolicy. Od dłuższego czasu pragnąłem coś uważyć i wreszcie się stało. W fermentorze stoi świąteczne brown ale. Pewnie na tą zimę będzie za mało dojrzałe, ale postanowiłem spróbować. To piwo najbardziej mi pasowało jako otwarcie piwnego "procederu" i pasowało do zmieniającego się za oknem świata.
Chętnie pijam ciemne piwa i sięgam po rzadkie i nowe pozycje.
Mówisz że browaru już trochę nie ma... No i otrzymujesz w rewanżu głęboki wzdech zdziwienia przy gorączkowym sprawdzaniu...
. W połowie września chłopaki z Brokreacji mogli pochwalić się pierwszą warką uwarzoną we własnym browarze. Był to Pils (10°Blg, 4,5%) o nazwie First Batch, którego oczywiście nie omieszkaliśmy spróbować jako pierwszego
w czasie naszej...
Comment