Witam 
Jestem nowy i stawiam pierwsze kroki w browarnictwie. Dużo na ten temat czytałem, oglądałem na YT i wreszcie zdecydowałem się na zakup sprzętu.
Zacząłem oczywiście od brewkita. To Gozdawa Pale Ale (dodałem do niego 10g chmielu Amarillo, kolejne 20g dodam na cichą).
W rurce bulgocze, chyba wszystko gra.
Mam tylko kłopot z temperaturą - małe mieszkanie w bloku. Pierwszego dnia przy zadaniu drożdży temp. była 25 stopni, teraz zeszła do 23. No nic, dzięki temu dowiem się co to są te słynne estry
Pozdrowienia

Jestem nowy i stawiam pierwsze kroki w browarnictwie. Dużo na ten temat czytałem, oglądałem na YT i wreszcie zdecydowałem się na zakup sprzętu.
Zacząłem oczywiście od brewkita. To Gozdawa Pale Ale (dodałem do niego 10g chmielu Amarillo, kolejne 20g dodam na cichą).
W rurce bulgocze, chyba wszystko gra.
Mam tylko kłopot z temperaturą - małe mieszkanie w bloku. Pierwszego dnia przy zadaniu drożdży temp. była 25 stopni, teraz zeszła do 23. No nic, dzięki temu dowiem się co to są te słynne estry

Pozdrowienia
). Dopiero uczę się piwnego świata, ale poznawanie jest bardzo przyjemne
Comment