Dzień dobry

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kusz164
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2018.05
    • 2

    #1

    Dzień dobry

    Pragnę powitać serdecznie Was !
    Nie wiem czy mi wyjdzie ale według Waszych instrukcji będę robić swoją drugą warkę, pierwsza z puszki.
    Spróbuję zrobić z własnego słodu, własnego jęczmienia, takiego zwykłego, mam nadzieję że wyjdzie i nie musi być dwurzędowy
  • Maremali
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2002.05
    • 1956

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kusz164
    Pragnę powitać serdecznie Was !
    Nie wiem czy mi wyjdzie ale według Waszych instrukcji będę robić swoją drugą warkę, pierwsza z puszki.
    Spróbuję zrobić z własnego słodu, własnego jęczmienia, takiego zwykłego, mam nadzieję że wyjdzie i nie musi być dwurzędowy
    Co ma nie wyjść trzymam kciuki oraz miłej lektury na forum życzę.
    http://maremali.web-album.org/

    Comment

    • e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19358

      #3
      Zależy jakie masz warunki do słodowania, ale sam to przerabiałem i szkoda czasu. Owszem można zwykły jęczmień i enzymy, ale czy to jeszcze jest piwo?!
      Niemniej życzę powodzenia w eksperymentach.

      Comment

      • kusz164
        Szeregowy Piwny Łykacz
        • 2018.05
        • 2

        #4
        Mam nadzieję że będzie coś przypominać, ale na razie tak chociaż dla samej satysfakcji, w końcu z własnego słodu - czad
        Jest w trakcie fermentacji, 2 dzień, ładna piana i czekam.
        Warto potrenować - co by nie wyszło, ale liczę na piwko
        Osobiście zdziwiłem się że trochę wody było potrzeba do wysładzania, mogłem więcej brzeczki znów zlać do filtracji bo trochę osadu mam na dole, ale to się wprawię.

        Comment

        Related Topics

        Collapse

        • muchor
          Czy są browary w których można zamówić 400-500 butelek własnego piwa?
          muchor
          Cześć,

          Mam nadzieję, że to nie jest niewłaściwy dział - próbowałem znaleźć odpowiednie forum, jeżeli to jest nieodpowiednie to przepraszam i proszę o przeniesienie w należyte miejsce.

          Znajomy zapytał mnie (jako, że jestem piwowarem domowym), czy są firmy...
          2020-06-29, 10:59
        • SielskieWzgorze
          Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
          SielskieWzgorze
          Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

          W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
          ...
          2024-02-19, 09:28
        • Heisenberg
          Weryfikacja przepisu
          Heisenberg
          Czy coś pijalnego z tego wyjdzie?
          Zależy mi na uzyskaniu Belgijskiego wit'a, gdzie pierwsze nuty gra pomarańcza.
          -Brewkit Brewferm Witbier – 1,5 kg
          -Ekstrakt pszeniczny jasny suchy (DME) – 0,65 kg
          -Drożdże Lallemand Wit (Belgian Wit)
          -Skórka pomarańczy Curaçao...
          2025-12-17, 00:07
        • Sisco21
          Na zdrowie!
          Sisco21
          Na zdrowie, Panie i Panowie!
          Chciałbym się ja grzecznie przywitać i przedstawić.
          Wojtek z Wolfsburga.
          Zaczynam zabawę z warzeniem. Wczoraj wymieszałem wodę z Brewkitem ( bo niesmiem tego nazwać inaczej) Dzis Zaczęło bulgać- zobaczymy co z tego wyjdzie.
          Mam nadzieje...
          2025-10-27, 20:09
        • leszcz007
          Rozwiń swoją pasję i zdobądź wiedzę na studiach "Technologia Piwowarstwa"
          leszcz007
          Technologia Piwowarstwa



          Czy piwo to nie tylko Twój ulubiony napój, ale również prawdziwa pasja? Może chcesz poszerzyć swoja wiedzę na temat warzenia piwa, wprowadzić swoją pasje na nowy poziom lub planujesz przejść na zawodowstwo. A może marzysz o własnym browarze,...
          2023-09-14, 12:39
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...