Najmocniej przepraszam, ale własnie się kapnąłem że zapomniałem się przedstawić. Pragne to jak najszybiej naprawic, więc witam wszystkich piwoszy i pije ich zdrowie (dziś wieczorem, bo teraz niestety jestem w pracy)
KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLI
Jak w tytule. Tylko browarowe i tylko polskich marek tzn bez produkowanych u nas na licencji.
Mam już chyba dobrą kolekcję 32 sztuki ale nadal w poszukiwanych są np Dog In The Fogg , jakieś 2 czy 3 Perły/Zwierzyńce czy Czas na EB z lat 90ych. Pewnie jeszcze jakieś inne o których już...
Sint Gillis to bardzo przyjemna dzielnica Brukseli. Piękne stare kamienice przy wąskich jednokierunkowych uliczkach i równie wąskich chodnikach, co jednak nie przeszkadza by były obsadzone drzewami, a niektórymi przebiegały dwutorowe linie tramwajowe. Wszędzie jest w górę lub w dół i to...
Odwiedzone we wrześniu, zapomniałem opisać a miejsce jest warte zajrzenia. W ofercie kilka piw z browarów Mykulin i Veles, Dwa lub trzy krany i do tego trochę butelek.
Smaczna kuchnia, miła obsługa, cenowo całkiem pzyjaźnie. Jest zacieniony ogródek przed lokalem.
Kolejny browar który powstał we wiosce liczącej niewiele ponad 300 mieszkańców. Všejany - Vanovice to miejscowość leżąca pomiędzy miejscowościami Mlada Boleslav, a Nymburk i oprócz małego stawu, rzeczki i kościoła nic tam nie ma. Dopiero 10.06.22 roku do wiejskich atrakcji dołączyła...
Comment