Jak dpwiedziałem się przed niespełna chwilą - Magnat już tylko do wyczerpania zapasów z magazynu Pędź do sklepów i szukaj ostatnich pamiątek, bo co przyniesie jutro...
Świetne słowo. Od dzisiaj trafia do mojego slownika. Ponadto w czynie społecznym zabiorę się za przeróbkę tekstu 'Psychobójcy' i będzie protest song Browaru jak znalazł.
WITAJ !
Nie czepiaj się tylko daj szansę, aby zostać powitanym: są urlopy i zanim się ludzie dorwą do cywilizacyjnych wynalazków to jeszcze z 1,5 miesiąca minie...
pzdr ze stolycy Pomorza Zachodniego
Witam, kupiłem zestaw kolscha z browamatora i w instrukcji jest żeby po tygodniu wstawić do pomieszczenia poniżej 10 stopni ale drożdże to s-33, czy one nie padną przy dziesięciu stopniach? Po 7 dniach mam blg 5, fermentuje w 18 stopniach, przetrzymać jeszcze w tej temperaturze czy wstawić...
Witam. Jest to mój pierwszy post na forum. W swojej krótkiej karierze uwarzyłem póki co 6 warek z czego 2 z brewkitu. Piwka nie wyszły najgorzej. Mam jednak pytanie dotyczące mojej następnej warki. Zamówiłem zestaw surowców z browamatora BA Marcowe, Oktoberfestbier, w skład wchodzą: ...
Opiszę pokrótce mój problem. Postanowiłem uwarzyć piwo pszeniczne z ekstraktów od browamatora. Kupiłem jeden z gotowych zestawów, który składał się z 5.1 kg pszenicznego ekstraktu słodowego + chmiel, gdzie po uwarzeniu miałem otrzymać brzeczkę BLG 19. No i tutaj zaczyna się problem,...
Comment