Dzięki za zaproszenie Arcy!Wstawię się obowiązkowoAle myślę,że nie będę wtedy zajmowac się butelką od piwa,a raczej jej zawartościąAle bardzo chętnie spotkam się z Piwoszami na żywo,czekam na dokładną datę,pozdrawiam...
annewit napisał(a) Cześć!ja równiez mam taką nadziejęAle wiesz,że żeby się tu logować trzeba mieć 18lat!!!A twoje zdjęcie wskazuje,że złamałeś tę zasadę
w takim razie trzeba interweniować u admina
Koniec i bomba,
Kto nie pije ten trąba !!!
Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Spokojnie, u nas też nie brakuje :P Ale skoro możemy mieć wpływ na kształt nowego kufla, a nawet butelki, to nie możemy przegapić takiej okazji A kiedy możemy się spodziewać Twojej wizyty?
kuzyn się na mnie wypiął, ale jeżeli mogłabym również dostąpić zaszczytu wymyślania nowej butelki, to może by mi się udało do Was dojechać (ewentualnie mogę robić za bodyguarda Annewit, jak Was będzie miała dość)
Czesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Od strony wizualnej najbardziej podobają mi się butelki wąskie i wysokie, ale bez wyraźnie wyodrębnionej szyjki jak np. w Tyskim. Przykładem takiej butelki może być ta z Koźlaka. Ładny kształt i ta nadrukowana etykieta--> majstersztyk.
Jeśli już piję z butelki (na ognisku czy ogólnie w plenerze, żeby nie było, że pod sklepem) to trzymam u góry, zaraz koło końca.
Dobre piwo nie jest złe, jest nawet bardzo dobre!!!
Witam,
Do piwowarstwa domowego wróciłem po rocznej przerwie. Z braku środków wynajmowałem pokój a nie dostałem zgody na warzenie od właścicielki, bo "przecież każdy alkohol w domu robiony to bimber, a ten co go robi to pijus". Sytuacja się poprawiła i zainwestowałem w...
Witam wszystkich
Chciałbym zacząć przygodę z warzeniem własnego piwa wiec na początek kupiłem podstawowy sprzęt .Parę lat temu na pożyczonym sprzęcie udało mi się zrobić coś z brewkitów zrobił się też cydr . Zawsze to lepsze niż piwo ze sklepu. Ale do rzeczy fermentatory...
Mlejn, to kolejny ,wiejski, browarek, który powstał na skraju malutkiej wioski Rozstání oddalonej o niespełna osiem kilometrów od Moravská Třebová. Browar zajmuje część kompleksu starego młyna, który stoi tuż przy drodze, zaraz za torami kolejowymi i u podnóża górki Doubravice....
Historia powstania browaru Theodor sięga 2012 roku. Podobno już wtedy Jan Kozel myślał o założeniu własnego browaru. Na lokalizację zostały wybrane pomieszczenia starego chlewu znajdującego się na posesji babci Jana. W międzyczasie właściciel założył browar kontraktowy pod nazwą Kočovný...
Comment