BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Na zdrowie!
Witajcie Mędrcy znad parującego Kotła.
Jam ci początkujący browarnik domowy, niewyposażony w odpowiedni sprzęt wiec kombinuje jak koń pod górę
Czy wg was ma sens zrobienie czegoś takiego jak Koelsch z ekstraktów? mój plan jest taki:
Następne miejsce otwarte dużo później niż ja się tam znalazłem. Co prawda na ich stronie nie znalazłem nic o piwach, ale na tablicy przy wejściu na zdjęciu są butelki kraftowego piwa...
Nie znalazłem opisu tego miejsca, więc może go dubluję? Hospoda Na Spilce to firmowy lokal browaru Plzeňský Prazdroj.
Po przekroczeniu bramy kierujemy się na prawo i wchodzimy do bardzo dużej klimatycznej piwnicy. Jest jedzenie, a piwo leje się litrami
W ofercie tradycyjny...
Nie znalazłem, więc dodaję.
Ekstrakt 11,3
Alkohol: 5,5% objętości
Jasnożółte, klarowne, średnio obfita i średnio trwała piana drobnopęcherzykowa.
Aromat słodowy z nutami chmielowymi.
W smaku już czysty słód, charakterystyczny dla klasyków Ambera. Goryczką...
Cześć,
Jestem archeologiem. Podczas prac prowadzonych w jednej z miejscowości na Mazowszu odkryłem beczkę z Browaru Gustawa Keilicha - dzięki wyrytemu napisowi na jej klepkach nie miałem problemu z określeniem pochodzenia. Jestem aktualnie na etapie opracowania tego materiału, a sama...