Witam wszystkich piwoszy ! Na imie mam Tomasz i kocham pic piwo, ale tym razem chcialbym pojsc dalej i sprobowac je uwarzyc sam.Mam nadzieje,ze znajde tu wszelkie interesujace mnie informacje i uda mi sie to zrobic.Pozdrawiam serdecznie.
Witam Szanownych Piwoszy :)
Collapse
X
-
Hehe tak sie napalilem,ze juz rozmyslam o zakupie jakiegos zestawu startowego.Mieszkam obecnie w Irlandi,ale jakos nie moge znalezc nic ciekawego tj. calego setu dla poczatkujacych.Jedyny sklep jaki znalazłem jest w Limerick...jednak ceny sa zabojcze tj 1/1 jak w Polsce z ta roznica ,ze w euro i kazda czesc osobno :/ .Niedlugo jade na urlop do Polski, wiec moze zakupie sprzet w Polsce,a tu bede sobie warzyłComment
Related Topics
Collapse
-
Cześć pochodzę ze Sląska, uwielbiam piwo, pozdrawiam wszystkich
-
Channel: Przedstaw Się!
2020-06-14, 16:08 -
-
Na imię mam Marcin mieszkam i pracuję w krakowie . W wolnych chwilach kolekcjonuję kapsle butelkowane pochodzące z piw polskich .
-
Channel: Przedstaw Się!
-
-
Cześć.
Robiłem już piwo z brewkitu w poprzednich latach kilkanaście razy i zawsze wychodziło super tzn. takie jak lubię podobne w smaku do Niemca czy Czecha lagery pilsnery i pilsy.
Wiem, że dodawanie cukru zamiast ekstraktu słodowego pogarsza smak i u mnie też tak było,...-
Channel: Twoje warzenie
2025-07-13, 18:23 -
-
Znany w Polsce browar z Dobruški, od którego kiedyś nosił swoją nazwę. Obecnie nosi nazwę Rampušák jak marka ich piw.
W tym samym miasteczku znajduje się palarnia kawy Blackdrops, od niej do piwa dodano etiopską kawę z regionu Sidamo.
Właściwie to stout imperialny...-
Channel: Czechy
2025-07-12, 00:50 -
-
W sumie można napisać że jest to najnowszy browar w Brnie, ale jak większość piwoszy wie jest to stary browar Magistr, który swoją działalność zakończył w 2018 roku.
Obecnie browar ma nowych właścicieli i chyba najlepszego sladka w Brnie. Nowe otwarcie miało miejsce...
-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment