pozdrawiam z grudziądza fajnie, że jest takie forum mam nadzieję, że znajdę tu wiele ciekawych informacji o piwie. sam po wielu eksperymantach gustuję przede wszystkim w tatrze, ale szukam też innych dobrych smaków - jak na razie bez rezultatu
Hmm.....tak mi ta Tatra tam nie spasowała że w pierwszym czytaniu wyszło mi że gustujesz w teatrze...... no cóż, każdy od czegoś zaczynał, ale jak wspomniał już Infam, wszystko przed Tobą...... witaj serdecznie, czytaj i smakuj a o Tatrze szybko zapomnisz...... Twoje
Znany w Polsce browar z Dobruški, od którego kiedyś nosił swoją nazwę. Obecnie nosi nazwę Rampušák jak marka ich piw.
W tym samym miasteczku znajduje się palarnia kawy Blackdrops, od niej do piwa dodano etiopską kawę z regionu Sidamo.
W sumie można napisać że jest to najnowszy browar w Brnie, ale jak większość piwoszy wie jest to stary browar Magistr, który swoją działalność zakończył w 2018 roku.
Obecnie browar ma nowych właścicieli i chyba najlepszego sladka w Brnie. Nowe otwarcie miało miejsce...
Miasto było spalone. Ściany z plastobetonu szeptały reklamami chmielu, a neony nie gasły nawet podczas cyberburz. W tym świecie, gdzie każdy łyk może być ostatnim, wszedł Rafał – ultrabiegacz, który pokonał trasę Sahara-Księżyc-Singapur z butelką w plecaku i potężną wolą walki...
AleBrowar przejmie krany w gdańskim pubie.
Będzie można spróbować premierowego piwa Hazy IPA: Talus & Vista (15,0 BLG / 6,2% ABV) – soczystej, mętnej IPA chmielonej tylko odmianami Talus i Vista. Cieszcie się aromatami pomarańczy, owoców pestkowych i delikatnie kokosowych! Dzięki dodatkowi...
Comment