eRCe

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • eRCe
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.08
    • 8

eRCe

W żałobie po zlikwidowanym browarze w Zwierzyńcu zacząłem szukać informacji na temat tego co dalej z marką piwa rodem z Roztocza. Tak oto trafiłem tutaj. Już po kilku chwilach zorientowałem się, że to jest właściwe miejsce dla mnie. Witam wszystkich browarowiczów.

Pozdrawiam

eRCe
  • natalka
    Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
    • 2010.07
    • 128

witaj
    Doba ma 24 godziny,skrzynka 24 piwa...przypadek?

Comment

• wogosz
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2005.12
      • 1007

Witam kolegę z mojego ulubionego miasteczka w Polsce. Wakacje na Roztoczu, wypady półkoszką do rezerwatu. Wspaniałe wspomnienia.
      Pozdrawiam.

Comment

Related Topics

Collapse

• e-prezes
        Wąsosz, Rarytasy z Roztocza Pils
        e-prezes
        Osada Basznia Dolna na Roztoczu od wakacji 2022 roku oferuje pod swoją marką "Rarytasy z Roztocza" 4 piwa z Wasosza. To akurat na FB ma opisany alk. na poziomie 4,5%, więc to zapewne jakaś mało wymyślna 10°-tka. Etykieta jedna na wszystkie piwa, jak na zdjęciu poniżej. Do tego flamastrem...
        2023-02-01, 12:48
      • darekd
        Equilibrium, Möbius
        darekd
        Rzemieślnicy z Middletown w stanie Nowy York

https://www.eqbrew.com/

American Porter 7% alk.

Aromat - po stronie słodów jest nugat, czekolada i lekko palone nuty, chmiel daje łagodne nuty żywiczne z odrobiną cytryny lub trawy cytrynowej
        Piana - skąpa,...
        2025-08-26, 01:19
      • darekd
        ReCraft, West Coast IPA
        darekd
        Pod tą nazwą świętochłowicki browar wypuścił chyba już jakieś piwo, ale w tym wypadku chodzi o:
        piwo uwarzone według receptury Fabiana Wojciecha - zwycięscy konkursu "Warzymy z ReCraftem 2025" organizowanego we współpracy z Polskim Stowarzyszeniem Piwowarów Domowych oraz...
        2025-07-19, 23:56
      • darekd
        Pinta, Zwycięski Maibock
        darekd
        Seria: "Niech świat pozna Twoje piwo" - receptura piwowara domowego Marcina Bukały

16,5% ekstr.
        7% alk.

Aromat - słodowy z nutą delikatnie podsuszonych jabłek, ciut biszkoptowych nut. Z tyłu przyjemny lekki ton chmielu
        Piana - umiarkowanie wysoka,...
        2025-05-06, 00:17
      • kurek93
        Pszenica z błędami.
        kurek93
        Witam.
        Wczoraj zrobiłem swoje drugie piwko, pierwsze z zacierania. Piwko pszeniczne z zestawu BA,Hefeweizen Jasne pszeniczne 13blg. Oczywiście,nie obyło się bez problemow i przemyśleń.
        • słód Weyermann® pszeniczny jasny - śrutowany,
        • słód Weyermann® pilzneński - śrutowany,
        • słód Weyermann®
        ...
        2023-01-13, 11:28
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...