Ukłony i szacunek

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • mronio
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2010.10
    • 5

Ukłony i szacunek

Witam z Koziego Grodu wszystkich amatorów i wyjadaczy złotego trunku. Piję bo lubię, piję bo muszę, piję bo chcę- sam możesz zakreśli właściwą odpowiedź, ja zakreślam wszystkie . Jako "lokalny patriota" najczęściej czas spędzam w lubelskim browarku Grodzka15. Jestem totalnym amatorem, nigdy nie nazwę swojego podniebienia podniebieniem smakosza ale... mam swoich faworytów, swoje smaki i piwne antypatie. Miło tu u Was, ciepło zostaję. Pozdrawiam. Mac
  • YouPeter
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.05
    • 2379

Witaj i baw się dobrze
    Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• genea
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2006.02
      • 1515

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mronio
      , nigdy nie nazwę swojego podniebienia podniebieniem smakosza
      Nigdy nie mów nigdy
      Pozdrowienia z Łodzi
      Zbieram wszystko związane z browarem Stella Artois.
      Bractwo Piwne

Czasami najlepszym wyjściem jest wyjście na piwo...
      Wolę być znanym piwoszem niż anonimowym alkoholikiem...

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Niemcy, Knallhütte 1, Hütt Brauerei
        dadek
        W północnej Hesji zbyt wielu browarów nie znajdziemy, a do policzenia takich średniej wielkości nie są potrzebne nawet wszystkie palce jednej ręki. Hütt, z tradycją warzenia od 1752 roku i produkcją około 80 tyś. hl rocznie, jest więc rodzynkiem na tym terenie. Browar mieści się tuż...
        2024-09-03, 03:08
      • darekd
        ReCrft, West Coast IPA
        darekd
        Pod tą nazwą świętochłowicki browar wypuścił chyba już jakieś piwo, ale w tym wypadku chodzi o:
        piwo uwarzone według receptury Fabiana Wojciecha - zwycięscy konkursu "Warzymy z ReCraftem 2025" organizowanego we współpracy z Polskim Stowarzyszeniem Piwowarów Domowych oraz...
        2025-07-19, 23:56
      • seba76
        Grainfather G30 v2+ filtr BackBrewing+ akcesoria
        seba76
        Grainfather G30 v2 + filtr BackBrewing + akcesoria – stan bdb!

Sprzedam Grainfather G30 v2, użyty tylko 3 razy – stan bardzo dobry. Do G30 dołączone wszystko co wchodzi w skład kompletu czyli kociołek, kosz zacierny, sterownik, chłodnica przeciwbieżna, okablowanie, rurki, itd....
        2025-06-23, 09:26
      • AdamKowalski34
        Pojedyncza butelka warki z browaru skwaśniała
        AdamKowalski34
        Cześć,
        Mam nadzieję, że wybrałem dobry dział.
        Chciałbym poradzić się bardziej doświadczonych użytkowników co mogło się stać z piwem bo trochę mnie to dziwi, w skrócie opiszę sytuację.
        Zakupiłem 6 piw (ten sam karton i data i godzina), grodziskie white ipa warka...
        2025-06-09, 06:10
      • heckler
        Budišovice, Opavská 41, Pivovar Fčelín
        heckler
        Pomiędzy miastem Opava, a Ostrava leży mieścina Budišovice. Tam od 2024 roku działa mały browarek Fčelín. Niedawno odnowiony budynek browar współdzieli z lokalną restauracja Budišova Hasičárna, w której można spróbować jednego z tamtejszych piw.
        Niestety w sobotnie przedpołudnie...
        2025-06-04, 10:41
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...