Powitawszy

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Venadail
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.05
    • 3

Powitawszy

Witam Was z mojej kochanej podstołecznej wioski. W temacie piwnym jestem jeszcze świeżakiem, gdyż pijam ten boski napój dopiero od sześciu lat i... Ze wstydem i sromotą przyznam - jakie popadło się kiedyś pijało. Od półtora roku jednak robię się coraz bardziej wybredny i koncernowe siuśki wstrętem mnie już teraz napawają. Coraz gorliwiej poszukuję nowych smaków, oraz wrażeń, pijąc nieznane sobie lokalno-browarne piwka, co coraz bardziej utwierdza mnie w przekonaniu, że piwo... To jest TO

Ostatnimi czasy zastanawiam się nad spróbowaniem własnych sił i kreatywności w własnej produkcji... ale o tym w nastepnym rozdziale
  • beerek62
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛
    • 2010.04
    • 1056

Witaj.
    Życzę Ci sukcesów w Twoich poszukiwaniach dobrych smaków.
    Beerkowa kolekcja polskiego szkła piwnego
    Poszukuję : 1) szklanka Browar Soma w Warszawie

Comment

Related Topics

Collapse

• kruger_nr1
      Tengri, NE IPA
      kruger_nr1
      Jakoś sobie źle zapamiętałem nazwę i siedząc przy stoliku usiłowałem doszukać się innych smaków, dopiero po sprawdzeniu co tez ja kupiłem okazało się, że nazwa to New England IPA Piwo bardzo aromatyczne, kolejna autorska wariacja w stylu IPA. Mi jednak bardziej smakowała tradycyjna...
      2023-11-19, 17:41
    • pebejot
      Włochy, Quero, Via Feltre 23, Birrificio di Quero
      pebejot
      Quero to niewielka miejscowość na północy Włoch w prowincji Belluno, położona u podnóża pasma górskiego Monte Schiara.
      Przebiega tędy linia kolejowa z Treviso do Belluno, jednak najbliższa stacja Quero-Vas oddalona jest o ponad 2 km od miejscowości.
      Pociągi regionalne kursują...
      2025-09-30, 10:01
    • pebejot
      Włochy, Trento, Via Paolo Oss-Mazzurana 38, Forsterbräu Trento
      pebejot
      Minibrowar w Trento, zlokalizowany w samym centrum miasta, 700 metrów od dworca kolejowego.
      Lokal w stylu bawarskim, z ciężką kuchnią i asortymentem piwnym, z tym, że są też akcenty włoskie.
      Wnętrze tworzy jedna główna sala z reprezentacyjnym owalnym barem, obłożonym marmurem...
      2025-09-29, 16:51
    • darekd
      Burning Sky, Robust Porter
      darekd
      Browar z East Sussex na południe od Londynu, o którym ciekawie pisał kiedyś Dreamer:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...0-la-provision

5,8% alk.
      Użyto lokalnego chmielu Target a wśród słodów...
      2025-09-15, 01:32
    • Pankracy
      Jakość informacji dostępnych w necie
      Pankracy
      Obserwując od kilku miesięcy to co dzieje się z wyszukiwarką Google oraz facebookiem należy stwierdzić, że wartościowych informacji jest tam wskazywanych coraz mniej.

Nowe rozwiązania takie jak wspomaganie przez AI powodują, że wyświetleń spamu i innego bezwartościowego lub...
      2025-09-12, 19:01
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...