Witam z Trzebnicy.

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • harrymartin
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2011.12
    • 14

    #1

    Witam z Trzebnicy.

    Witam wszystkich forumowiczów.
    Po tym jak coraz częściej zaczęły mi nie smakować kupne piwa, postanowiłem przygotować własne. Właśnie wesoło bulgota mi w fermentatorze Pilsnener z Coopersa z dodatkowym słodem i już ładnie pachnie. Butelki przygotowane i mam nadzieję że browar wyjdzie dobry. Pozdrowienia i Szczęśliwego Nowego Roku.

    [ADMIN: ciach. linki do stron niezwiązanych z postem proszę umieszczać w podpisie/sygnaturce]
    Ostatnia zmiana dokonana przez ART; 2011-12-29, 15:39.
    http://ogrodzenia.like.pl/
  • barthez
    Porucznik Browarny Tester
    • 2005.07
    • 367

    #2
    Witam serdecznie!

    Comment

    Related Topics

    Collapse

    • Daray
      Brak wyraźniej fermentacji po 48h
      Daray
      Dzień dobry,

      W sobotę robiłem piwo z ekstraktów (3x ekstrakt słodowy pszeniczny 1.7kg, 60g chmielu oktavia i jakieś pół kilo cukru dla podkręcenia mocy). Do tego paczka drożdży Safbrew WB-06

      Niestety sprawy mi się mocno pokomplikowały i musiałem kończyć warzenie bardzo...
      2023-03-13, 21:01
    • ART
      Cztery ściany, Port
      ART
      Bałtyk dotarł do Trzebnicy. I dobrze mu się tu uleżało.

      Dobre, niemal aksamitne na podniebieniu. Czuć moc ale nie alkohol. Tato mówi że porządne i nada się na grudniowe dni porterowe.

      Jest o tyle ciekawe, że żadne typowo porterowe klimaty nie dominują w nim. Ale...
      2022-11-25, 22:05
    • VidiBob
      Piana a brak wyraźnej fermentacji
      VidiBob
      Dzień dobry,
      zaczynam swoją przygodę z browarnictwem domowym. Początki jak najprostsze z brewkitu ? Kupiłem pszeniczny. Po wymieszaniu puch doprowadziłem do wrzenia chwilę pogotowałbym. Drożdże rozpuściłem w ostudzonym wrzątku do 20C po 30 min. dodałem do brzeczki o temp 25C. Aktualnie...
      2022-05-19, 15:36
    • ohdesu
      Piana przy cichej fermentacji
      ohdesu
      To moje pierwsze piwo z brew kitu, pale ale + suchy ekstrakt. Fermentacja w ok. 20 stopniach. Na cichą przelałem po 9 dniach, gdy co kilkadziesiąt sekund był ruch w rurce. Po burzliwej ciągle utrzymywała się piana na piwie, po przelaniu piana ciągle na tym samym poziomie. Bulgota mniej więcej...
      2019-03-03, 15:39
    • browarowy
      Brew kti nie bulgota...
      browarowy
      Witam wszystkich! Jest to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość

      Do rzeczy... wczoraj ok godz 20.00 nastawiłem brew kita Coopers Mexican Cerveza. Wszystko wysterylizowane, robione według instrukcji. Gdy temperatura spadła do 23 stopni dodałem drożdże, zamknąłem...
      2014-11-01, 10:47
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...