Witam wszystkich. Jestem nowy na forum. Swoje piwo uważyłem już dwa razy, wyszły całkiem przyzwoicie, ale to z brewkitów były piwa. Teraz chciałbym uważyć piwo z zacieraniem, i dla tego właśnie tu jestem. Jeszcze raz pozdrawiam!

Powitanie

Collapse

X
- 

Wszystko się zgadza. Jedna waga w miara gramową, bo pszeniczniak, druga z miara funtową, bo stout.

Czepiacie się.Milicki Browar Rynkowy
 Grupa STYRIAN
 (1+sqrt5)/2"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
 "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
 No Hops, no Glory :)Comment
Related Topics

Collapse

- 

Witam wszystkich i mam pewne nasuwające mi się po ostatnim warzeniu pytanie.
 Posiadam kociołek warzelny VEVOR 30 litrów i o ile warzenie piwa w ilości 20 litrów nie nastręcza żadnych problemów, tak przy moim 1 podejściu do stouta postanowiłem go zrobić w ilości 10 litrów. I tu zaczęły...- 
							Channel: Przedstaw Się!

- 

- 

4,5 % alk. (pewnie z racji laktozy gęstości nie podali). Termin do 20.04.2025 4,5 % alk. (pewnie z racji laktozy gęstości nie podali). Termin do 20.04.2025

Akurat za milk stoutami nie przepadam i pewnie dlatego nie będę obiektywny. Stouty wszelakie jednak lubię i co jakiś czas do milka wracam.

Już po nalaniu piana znika do zera, nagazowanie minimalne...- 
							Channel: Piwo - konkretnie
 2025-02-12, 15:35
- 

- 

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów chmielowych!
 Dołączyłem do szacownego grona dopiero przed chwilą
 i proszę o wybaczenie ewentualnych potknięć na starcie.
 Pozdrawiam!
 Kolczyk96.- 
							Channel: Przedstaw Się!

- 

- 

18.07.2025 przy okazji zwiedzania Schwerina postanowiliśmy udać się na drugą stronę ogromnego jeziora Schweriner See, nad którym leży miasto. Naszym celem była miejscowość Leezen na wschodnim brzegu i znajdujący się tam browarek Hennings (powstały w 2012 roku), który oficjalnie otwiera... 18.07.2025 przy okazji zwiedzania Schwerina postanowiliśmy udać się na drugą stronę ogromnego jeziora Schweriner See, nad którym leży miasto. Naszym celem była miejscowość Leezen na wschodnim brzegu i znajdujący się tam browarek Hennings (powstały w 2012 roku), który oficjalnie otwiera...- 
							Channel: Niemcy

- 

- 

Cześć.
 Robiłem już piwo z brewkitu w poprzednich latach kilkanaście razy i zawsze wychodziło super tzn. takie jak lubię podobne w smaku do Niemca czy Czecha lagery pilsnery i pilsy.

Wiem, że dodawanie cukru zamiast ekstraktu słodowego pogarsza smak i u mnie też tak było,...- 
							Channel: Twoje warzenie

- 

- Loading...
- Koniec listy.

Comment