BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Polish homebrewers established the Polish homebrewers’ association (Polskie Stowarzyszenie Piwowarow Domowych) last week and made this wonderful video (with subtitles). Thanks to I might have…
Inicjatywa ze wszech miar pozytywna
Zgadzam się jednak z jednym z komentarzy: trochę dziwnie się ten film ogląda, jakby uczestnicy czytali wyuczone kwestie. Ale cóż nie każdy musi być aktorem, lepiej, żeby piwo warzył.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bombadil13
Inicjatywa ze wszech miar pozytywna
Zgadzam się jednak z jednym z komentarzy: trochę dziwnie się ten film ogląda, jakby uczestnicy czytali wyuczone kwestie. Ale cóż nie każdy musi być aktorem, lepiej, żeby piwo warzył.
No bo tak było. Co w tym dziwnego? Każdy sobie wybrał fragment i go nagrał.
Milicki Browar Rynkowy Grupa STYRIAN
(1+sqrt5)/2
"Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
"Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson No Hops, no Glory :)
O klipie wspomniano tez w newsletterze czeskiego portalu Svet Piva:
"Pokud je někdo domácí vařič piva, nemusí se za to stydět. Třeba jako je tomu ve spojených státech a v Polsku – http://www.homebrewing.cz/clanek/4139-Jsem-domovarnik/index.htm."
Morašice, to mała wioska w Kraju Południowo morawskim. Najbliższe większe miasto to Znojmo, a i do niego będzie ze 25 km.
Rodzinny browarek Rauš znajduje się w przerobionym garażu rodzinnego domu. W sumie jest to dom dziadka, a wnuk Pavel Rauš jest tam piwowarem.
Bardzo...
Macedonia delikatnie mówiąc nie jest piwnym rajem. Dwa duże browary warzą coś co dla mnie zaledwie przypomina piwa, chociaż w sumie mógłbym to powiedzieć o wielu innych miejscach na Bałkanach. Wybór piw w marketach bardzo ubogi. Dlatego działalność piwoteki jaka by nie była, jest warta...
Browar z restauracją o dość dziwnej nazwie otworzył swe podwoje w listopadzie 2021. Nasza ekipa dotarła tu 12.02.2022 korzystając z ostatniego weekendu gdy można było wykorzystać Bilet Weekendowy PKP IC (beton zarządzający ta firmą zlikwidował go argumentując "bo ludzie jeździli...
Mam nadzieję, że to nie jest niewłaściwy dział - próbowałem znaleźć odpowiednie forum, jeżeli to jest nieodpowiednie to przepraszam i proszę o przeniesienie w należyte miejsce.
Znajomy zapytał mnie (jako, że jestem piwowarem domowym), czy są firmy...
Podunajske Biskupice które zostały wchłonięte przez bratysławską aglomerację, mają w swojej historii i to bardzo niedawnej, browar Muzeum Obchodu. Mam z wizyty w nim bardzo dobre wspomnienia. Gdybym brał całokształt próbowanych piw w bratysławskich mikrusach, ten byłby u mnie nr.1 ...
Comment