BrowarBiz utrzymuje się z dobrowolnych datków PremiumUżytkowników. Do absolutne podstawowego działania serwisu niezbędnych jest 100 wspierających osób. Żeby go móc rozwijać - potrzeba 300+ wspierających. Dodaj swoją cegiełkę teraz!
Nieustające wsparcie daje nam sklep piwowarski Centrum Piwowarstwa pokrywając resztę brakujących talarów - zapraszamy na zakupy!
Pozostańmy w klimacie świątecznym oto kolejna historia:
Był przecudowny przedświąteczny poranek kiedy to Stary Browarnik wędrował przez świat ze swoją misją szerzenia wśród wszystkich ludzi smaku cudownego piwa ambrosjus. Lecz nie był to taki zwykły przedświąteczny...
W sumie nie jest to nowy browar. Browar Arogant poprzednio znajdował się na ulicy Říční okruh 123/10, ale w połowie września 2024 roku miasto Krnov nawiedziła niszczycielska powódź . Tu opis z poprzednią lokalizacją browaru: https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...-zagraniczne/e...
Mało co mnie jeszcze dziwi ale z niedowierzaniem zauważyłem, że na browar.biz nie istnieje taki kraj jak Luksemburg. A przecież to środek Europy, istnieje kilkanaście browarów, dlatego proszę Admina o utworzenie działu.
My zawitaliśmy do tego kraju po raz pierwszy i zaraz po przyjeździe...
Browar urządzony w dawnej odrestaurowanej parowozowni, tworzącej kompleks muzeum kolejnictwa pod chmurką w Toronto.
To ikoniczne miejsce znajduje się w biznesowym centrum miasta w otoczeniu szklanych wieżowców i kilkusetmetrowej wieży telewizyjnej, w pobliżu głównego dworca Union Station....
Na zdrowie!
Witajcie Mędrcy znad parującego Kotła.
Jam ci początkujący browarnik domowy, niewyposażony w odpowiedni sprzęt wiec kombinuje jak koń pod górę
Czy wg was ma sens zrobienie czegoś takiego jak Koelsch z ekstraktów? mój plan jest taki: