Karloff, Classic

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 15003

Karloff, Classic

Browar restauracyjny w Erewaniu

kolor - jasno złocisty
    Piana - średnie bąble, dość mierna i delikatna, opada w zauważalnym tempie, nie oblepia szkła
    zapach - słaby, typowy dla pilsów, głownie zapach słodu
    smak - w miarę pełne i treściwe, wyraźna goryczka, minimalne cytrusy, finisz wyraźnie słodowy
    gaz - troszkę za dużo
    opakowanie - brak firmowego szkła, brak wafli (choć wcześniej były)

Przeciętny zwykły pils
    Parametrów nie znam
    Attached Files
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Related Topics

Collapse

• AaLeX
    Kormoran, Classic hoppy lager
    AaLeX
    Nowość w Dino. Ciekawa bezzwrotna butelka 375ml. Cena 4,99zł. Skład: woda, słód jęczmienny, chmiel, drożdże. Alkohol 5%. Ekstraktu brak. Producent napisał "jasne pełne z chmielową duszą". Piana obfita. Piwo jest niefiltrowane. Barwa złota. W zapachu chmiel i trochę siarki....
    2025-05-28, 07:52
  • HaJni
    Przechowywanie szkła
    HaJni
    Zapewne wielu z kolekcjonerów szkła piwnego ma problem, gdzie przechowywać nadwyżkę szkła, duble. U mnie również doszło do tego, że nadwyżkę i podwójne egzemplarze, na prośbę... małżonki jestem zmuszony ewakuować z szaf, regałów. Mogę schować je tylko do piwnicy. I tu...
    2019-08-16, 17:39
  • Goglez
    Szkła z (prawdopodobnie) RFN
    Goglez
    Będę wdzięczny za jakieś informacje na ten temat, wiem tylko tyle, że mój ojciec je dostał kiedyś, nie wiem kiedy, prawdopodobnie od rodziny z RFN, być może w latach 80, on już nie żyje i nic więcej się nie dowiem. Nie wiem czy to coś rzadkiego czy nie, nawet nie mam pewności czy są...
    2023-03-18, 23:35
  • darekd
    Reichenbrand, Classic Pilsner
    darekd
    Piwo z browaru z Chemnitz w Saksonii
    https://www.reichenbrander.de/reichenbrander-biervielfalt/classic-pilsener

11,3% ekstr., 4,8% alk.
    Aromat – przyjemna słodowość (ziarnisto-chlebowa) z łagodną nutą chmielową
    Piana – umiarkowanie wysoka, większe pęcherze, niezbyt
    ...
    2020-11-02, 00:39
  • AaLeX
    Van Pur, Barley Classic
    AaLeX
    Piwo kupione w sieci Auchan. Alkohol 4%. Zielona puszka, całkiem ładna. Kod LB, czyli Jędrzejów. Barwa złota, piana nawet wysoka i na tym koniec. Zapach metaliczny, smak woda z drobną nutką metalu. Nie wiem po co to i dla kogo. Cena ok. 2zł. W tej cenie mamy całkiem udane niemieckie pilsy w...
    2022-03-06, 20:32
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...