Wrocław, Drobnera 34, Chmielownia [zamknięte]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • concerto
    Kapitan Lagerowej Marynarki
    🍼
    • 2003.09
    • 859

Wrocław, Drobnera 34, Chmielownia [zamknięte]

Wydaje się, że piwosze są już rozpuszczeni i pojawienie się podobnego sklepu nikogo nie rusza. W każdym razie nie na tyle żeby zrobić wpis na bizie

Istnieje co najmniej od miesięcy. Oferta dość szeroka, raczej węższa od znajdującej się nieopodal Drink Hali za to mają w ofercie sporo piw z górnej półki cenowej ( powyżej 100 zł. ), których chyba nie było w DH. Może to kwestia lokalizacji, bo to już jednak bardziej rejon korporacyjny z biurowców prze Pl. Bema itp

Generalnie można uznać sklep za ścisłą wrocławską czołówkę. Poza piwem też mocniejsze alko jest.
    "... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
  • borsukwroc
    Kapral Kuflowy Chlupacz
    🍼
    • 2013.02
    • 71

Odkryłem niedawno przez przypadek, idąc z pl. Bema do Drink Hali. Dużo belgijskich piw, w tym moje ulubione Satany(Red, Gold i Black), Westvletereny(o duzo droższe niż w DH) i inne ciekawsze z różnych stron świata. Warto zajrzeć.

Comment

• darekd
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🍺🍺🍺🍺
      • 2003.02
      • 13393

Sklep zamknięty. Widać całkowicie się przegrupowali do swojego drugiego sklepu na obrzeżach miasta:

W najbliższej okolicy pozostaje Drink-Hala.

Comment

Related Topics

Collapse

• dadek
        Rotterdam, Galileïstraat 24, Stadshaven Brouverij
        dadek
        Na tą chwilę to niewątpliwie najmłodszy browar w Rotterdamie (jeśli nie w całej Holandii), ruszył z produkcją w połowie 2021 roku. Nie znalazłem go nawet na mapach Pendragona, a dowiedziałem się o jego istnieniu od kolegów mieszkających od kilku lat w Rotterdamie, więc odwiedziliśmy...
        2023-08-23, 00:48
      • dadek
        Utrecht, Europalaan 2 C, Brouwerij De Kromme Haring
        dadek
        W Utrechcie browarów nie brakuje, jednak ja wpadłem do tego miasta 19.07.2023 tylko na kilka godzin więc musiałem dokonać wyboru. Po zwiedzeniu pięknej starówki, na piwo postanowiłem pójść zupełnie gdzie indziej, z dala od tłumów i turystów.
        Powstały w 2016 roku browarek De Kromme...
        2023-09-07, 00:42
      • dadek
        Szkaradowo 115, Browar Nepomucen
        dadek
        Kto dawno nie odwiedzał Browaru Nepomucen zapamiętał go jako nieduży rodzinny browarek ale warzący zawsze świetne, nowofalowe piwa. Na szczęście bez problemu można było je dostać u "badylarzy", a także spróbować w licznych knajpach i na festiwalach. Najprzyjemniej jednak spijało...
        2025-11-09, 01:19
      • heckler
        Vlachovo Březí, Vlachova 353, Panský pivovar Vlachovo Březí
        heckler
        Vlachovo Březí, to miasto w kraju południowo czeskim, położone w podgórzu Šumavy. Szczyci się bogatą historią sięgającą XIII wieku. Początkowo wieś, później podniesiona do statusu miasteczka, a następnie miasta, zachowało historyczne centrum min. zabytkowy, barokowy zamek i kościół...
        2025-08-27, 09:46
      • pebejot
        Serbia, Belgrad, Žorža Klemansoa 27b, Docker Brewery & Beer Garden
        pebejot
        Kolejny browar o dużych mocach produkcyjnych z własnym wyszynkiem na dawnych terenach przemysłowych.
        Browar mieści się w potężnym magazynie na nieistniejącej już bocznicy kolejowej w bezpośrednim sąsiedztwie Dunaju.
        Okolica dynamicznie przeobraża się w wielkie osiedle mieszkaniowe....
        2025-05-02, 08:50
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...