Ojej, ktoś zapronował rozwiązanie NIE brużdżące w dotychczasowej metodologii! Duży plus dla Zulu.
Pytania - czy jest przewidziana sytuacja, że piwo (patrz - Pinta) ma wersje warzone w dwóch różnych browarach?
Tak, zerknij na stronkę i przetestuj.
Po wybraniu Pinty z listy producentów pojawia się lista wszystkich ich piw, a te warzone w dwóch różnych browarach są dwukrotnie na liście np Czarna dziura.
Po wybraniu pierwszej Czarnej dziury zaznacza się Browar na Jurze, a drugiej Zarzecze.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666
Zulu!Jak tak kodami sypiesz z rękawa to może w "kolekcjonerstwie" byś coś napisał?
Przy piwach jest nazwa kontraktowca w nawiasach kwadratowych, więc jest się o co zaczepić. W kolekcjonerstwie niestety nie ma takiej informacji. Tu już musiałoby być dodane nowe pole w formularzu dodawania rzeczy do kolekcjonerstwa, gdzie podawalibyśmy producenta/browar kontaktowy (oczywiście opcjonalnie)
Zulu, chodziło mi raczej o inne udogodnienia. Brakuje mi czegoś takiego: chcę z Tobą wymienić się podstawkami. Wciskam jakiś czarodziejski przycisk i widzę co Ty masz czego mi brakuje i na odwrót. Przy obecnej ilości wzorów taka funkcjonalność zaoszczędziłaby Nam naprawdę wiele czasu.
„Wam kury szczać prowadzić, a nie politykę robić”
"Pamiętaj, że piwo, które nawarzysz inni pić będą-nawarzone zatem winno być więcej niż dobre".
Zamiast słowa Producent dałbym po prostu Browar Kontraktowy. Inaczej wynika że Browar nie jest producentem piwa a to nonsens. To oczywiście tylko kosmetyczny detal.
Z tymi piwami produkowanymi w więcej niż 1 browarze np Czarna Dziura z Pinty to w rozwijanym menu chyba powinny być przy marce takich piw dopisane z jakiego konkretnego browaru. Rozumiem że teraz chodzi domyślnie o porządek alfabetyczny nazw browarów tzn w tym przypadku wpierw jest Gościszewo (czy kto tam oprócz Zawiercia je warzy/ł) a póżniej Zawiercie.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pizmak666
Zulu, chodziło mi raczej o inne udogodnienia. Brakuje mi czegoś takiego: chcę z Tobą wymienić się podstawkami. Wciskam jakiś czarodziejski przycisk i widzę co Ty masz czego mi brakuje i na odwrót. Przy obecnej ilości wzorów taka funkcjonalność zaoszczędziłaby Nam naprawdę wiele czasu.
Zamiast słowa Producent dałbym po prostu Browar Kontraktowy. Inaczej wynika że Browar nie jest producentem piwa a to nonsens. To oczywiście tylko kosmetyczny detal.
Z tymi piwami produkowanymi w więcej niż 1 browarze np Czarna Dziura z Pinty to w rozwijanym menu chyba powinny być przy marce takich piw dopisane z jakiego konkretnego browaru. Rozumiem że teraz chodzi domyślnie o porządek alfabetyczny nazw browarów tzn w tym przypadku wpierw jest Gościszewo (czy kto tam oprócz Zawiercia je warzy/ł) a póżniej Zawiercie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
To jak, dalej bijemy pianę czy coś tego będzie?
To już chyba tylko od ARTa teraz zależy.
Usprawnienie DP moim zdaniem jest niezbędne, ale może tylko mi się wydaje, bo w temacie wypowiedziały się zaledwie trzy osoby na krzyż. Skoro większość użytkowników nie widzi potrzeby zmian to może nie są potrzebne?
Widzę, że jednocześnie nad tym samym problemem zadziałał Shajen w nowej wersji dziennika piwnego na androida. Testowałem i jest to tam jeszcze lepiej rozwiązane - podczas dodawania piwa do dziennika można wyszukać je po nazwie / browarze / kontraktowcu. Dla tej opcji warto przesiąść się na wersje mobilną DP.
To już chyba tylko od ARTa teraz zależy.
Usprawnienie DP moim zdaniem jest niezbędne, ale może tylko mi się wydaje, bo w temacie wypowiedziały się zaledwie trzy osoby na krzyż. Skoro większość użytkowników nie widzi potrzeby zmian to może nie są potrzebne?
Mało osób się wypowiada, bo i tak wszystko zalezy od decyzji Arta, czy uzna, że jest to potrzebne i czy będzie miał na to czas. We własnym spisie też mam piwa podzielone na rzeczywiste browary, więc mi ta zmiana nie jest niezbędna. To nie znaczy, że jestem temu przeciwny, bo jest to spore ułatwienie i zmiana na lepsze.
Švabin to miejscowość w kraju pilzneńskim, która może poszczycić się historycznym browarem, którego historia sięga średniowiecza. Przez kilka lat swojego istnienia przechodził z rąk do rąk poprzez m.in. zasłużonego dla piwowarstwa rodu Lobkowiczów, pruskiego króla kolei rodem z mazurskiej...
Korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem sporządzić spis browarów, z których produkcją miałem okazję zapoznać się, kiedy jeszcze istniały. Pomyślałem, że w klasyfikacji odwiedzonych browarów nikt nie ma szans z @abernackim, hobbystycznie się nie udzielam, więc może tu mam jakieś...
Lost and Grounded to browar, który powstał w 2016 r. w Bristolu.
Fascynują się piwowarstwem niemieckim i belgijskim i pod tym kątem wybudowali swój browar:
Comment