Tak na marginesie.Ja piłem z Hetmana,a teraz widzę,że po pewnym czasie pojawił się z Juranda.Nie chcę próbować!
Dziennik Piwny - komentarze
Collapse
X
-
To widzę że dochodzi jeszcze Krasnystaw , nie ma jak piwa robione dla kogoś . Ta częsta zmiana producenta .Pogoniarz napisał(a)
Tak na marginesie.Ja piłem z Hetmana,a teraz widzę,że po pewnym czasie pojawił się z Juranda.Nie chcę próbować!Comment
-
Gobin
Parę dni temu, zadeklarowałem, iż kupię i sprawdzę przez jaki browar produkowane piwo Gobin i tak też uczyniłem. Otóż na puszce widnieje napis: "Wyprodukowano dla Pomorskiej Grupy Handlowej przez browar Hetman", natomiast rozlano go w DOCAN Łódź. Piwka nawet jeszcze nie otworzyłem, ale wkrótce to uczynię
Comment
-
Ale może masz BuRze jakąś lokalną wersję Gobina ? W końcu może to jest tak popularne piwo, że produkowane jest w każdym regionie !
Ja pamiętam, że było wyprodukowane w Olsztynie... Zresztą szczerze mówiąc nie ma to wielkiego znaczenia [
]. Gobin jakoś mnie nie zafascynował, więcej chyba już po niego nie sięgnę. Tak czy inaczej dzięki za poświęcenie i sprawdzenie na samym sobie [
]
Comment
-
w chwili obecnej Gobin jest robiony przez Nakło, Krasnystaw, Namysłow i OlsztynGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Bur, Twój Gobin jeśli jest z browau Hetman tzn, ze jest z Krasnegostawu.BuR napisał(a)
Ni wiem jak to jest już z tym Gobinem - u mnie jest tak i nic już nie poradzę..
Tak jeszcze z ciekawości, można będzie liczyć na dodanie "niestandardowych objętości"? Ostatnio piłem Okocim puszkowy 0.575l dwie puszeczki, czyli razem 1.15, żeby wykazać prawidłową ilość piwa to musiałem wpisac 3 piwka puszkowe w objętościach: 0.5l, 0,4l i 0.25l, w sumie litraż sie zgadza ale ilość wypitych piw nie.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
przeca napisałem że dodam. tylko kiedy to miało być...
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
piją, piją, ale skromnie. jak się ma coś "pod nosem" to zwykle się nie korzysta często.albeertos napisał(a)
Albo krakusy nie prowadzą dziennika piwnego, albo nie piją CK. Albo obydwa te czynniki jednocześnie mają na to wpływ że mam 40% spożycia z tego browaru.
Comment
-
Pierwsza setka jest najtrudniejsza, potem to już z górki
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Mam małe pytanie-problem odnośnie dziennika. Czy dało by się poprawić wpisywanie nazw piw cyrylicą? Nazwa browaru i piwa jest wyświetlana, ale jedna lub dwie ostatnie bukwy są zastąpione znakami zapytania. Ponadto dziennik nie toleruje chyba przerw w nazwach pisanych cyrylicą.Ostatnia zmiana dokonana przez Petrax; 2003-04-29, 08:46.Comment