BrowarBizowy Dziennik Piwny w Androidzie - komentarze
Collapse
X
-
ściągnąłem i zainstalowałem - od wczoraj wracam do DP - świetna pomoc, póki co piję w domu, ale w knajpie pomoc nieodzowna -
Kiedyś myślałem nad utworzeniem podobnego programu ale zabrakło motywacji i chęci. A tu proszę - podczas nadrabiania zaległości na forum napotkałem się na tak przyjemną informację. Super, dzięki wielkie autorowi aplikacji.Leave a comment:
-
-
Androidowy DP działa znakomicie, nie mam żadnych zastrzeżeń. Jak już o Androidach mowa, to moim zdaniem warto też ściągnąć RateBeer for Android - najszybszy sposób, aby wyszukać opinie o danym piwie. Przydatne w sklepie, przed podjęciem decyzji czy dane piwo warte jest zakupu
Leave a comment:
-
Ja żałuję, że smartfona nie mam ani nie dostanę.
Z chęcią bym używał takiej wersji dziennika. Jakoś pod koniec tego lata zarzuciłem prowadzenie dziennika, bo powstała mi dziura na tyle długa, że ciężka już do nadrobienia, a to wszystko przez niemobilność i dodawanie raz na jakiś czas. Aplikacja bez wątpienia wspierała by mnie mocno w realizacji noworocznego postanowienia, ponownego prowadzenia dziennika.Leave a comment:
-
W przyszłym tygodniu mam dostać smartfona i pierwszą rzeczą co zrobię to ściągnę sobie dziennikLeave a comment:
-
U mnie też działa świetnie. Będę używał. Wielkie dzięki.
Jedyne co można się czepić to wielkość - 2,2MB (0,6MB przenosi się na SD ale 1,64MB zostaje). Nie jest to zbyt dużo i nawet jak na mój Wildfire ma nadal dość miejscaale ewentualnie jakby Ci się nudziło, to można spróbować go odrobinę odchudzić.
Poza tym bomba!Leave a comment:
-
Chyba znowu zacznę prowadzić DP. Fajnie, że udało Ci się przed nowym rokiem. Ta wersja ma to, czego mi brakowało siedząc w knajpie, a nawet więcej. DziękiLeave a comment:
-
Właśnie do tego jest zrobiona historia. Jeśli dodasz jakieś piwo to po wejściu do historii kliknij na wybranym piwie i wybierz zobacz/dodaj podobne. Powinna ukazać się gotowa formatka z wpisanymi wcześniej nazwami. Wystarczy zmienić datę lub jeśli wyłączyłeś datę i czas to pójdzie z aktualnym czasem.Leave a comment:
-
Ostatnia zmiana dokonana przez Seta; 2011-12-28, 16:39.Leave a comment:
-
Bardzo dziękuję.
Mam jeszcze jedną małą prośbę, szczególnie ważna dla piwowarów domowych.
Chodzi o to by nie wpisywać niepotrzebnie powtarzającej się nazwy browarów - da się coś takiego zrobić?Leave a comment:
-
Update: nowa wersja Dziennika Piwnego 1.1.0 już znajduje się w markecie. Polecam aktualizacje, bo sporo się zmieniło.
Zmiany jakie ze sobą niesie:
-tryb offline, w przypadku braku połączenia z Internetem piwa są zapisywane. Przy każdym starcie aplikacji w przypadku wykrycia połączenia wysyła zaległe piwa
-historia dodawanych piw z możliwością oglądania, usuwania
-wprowadzono możliwość ocen piwa (wyłącznie lokalnie, oceny nie są nigdzie wysyłane i są tylko dla naszej własnej wiedzy). Można to wyłączyć jeśli ktoś nie chce.
-osobno data i czas
-podczas zmiany ustawień nie trzeba podawać kolejny raz hasła (o ile już wcześniej zostało wprowadzone)
-dla nowszych androidów możliwość instalacji na karcie SD
Ewentualne błędy proszę zgłaszaćLeave a comment:
-
Np. wysokość rachunku.
A ogólnie:Leave a comment:
-
Jestem na etapie testów dodawania offline połączonego z możliwością przeglądania historii. Zastanawiam się też czy nie dodać możliwości (za jedną propozycją w AM) prywatnej oceny piwa która by była widoczna wyłącznie w telefonicznym dzienniku, żeby potem móc się przekonać jakie kiedyś dobre piwo piliśmyLeave a comment:
-
Generalnie Dziennik działa bardzo sprawnie. Mam jedną małą uwagę (poza tym co powyżej) - za każdym razem kiedy chcę coś zmienić w opcjach (typu "podawaj datę i godzinę") muszę wprowadzać dane logowania na konto Browaru. Nie można byłoby tego gdzieś przenieść?
Poza tym można byłoby rozdzielić datę i godzinę. Ja np chciałbym mieć możliwość zmiany daty, a godziny spożycia nie notuję w Dzienniku.Leave a comment: