BrowarBizowy Dziennik Piwny w Androidzie - komentarze

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• wania
    replied
    hmmm mam problem z dodaniem piwa krajowego. Jak klikam dodaj piwo zagraniczne albo domowe to pojawia mi sie wlasciwa formatka, jak klikam na krajowe to pojawia sie formatka dodawnia piwa do dziennika. Jakies sugestie?

Leave a comment:

• shajen
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzy
    Może uda się zrobić pod Bade?
    Służę pomocą i gotowym API do dziennika jeżeli ktoś chciałby się tym zająć, ja się na tym niestety nie znam.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ptc
    Poproszę wersję bez "Marketu".
    Jedyny kanał dystrybucji to niestety właśnie Android Market.

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
    Zostają dwa drobiazgi, które nie są konieczne (jeśli pozostałe rzeczy działają i tak masz u mnie 5 gwiazdek i piwo ):
    - możliwość dodawania piw offline,
    - możliwość przeniesienia aplikacji na kartę SD.
    Zajmę się tym w wolnej chwili

Leave a comment:

• ptc
    replied
    Poproszę wersję bez "Marketu".

Leave a comment:

• arzy
    replied
    Może uda się zrobić pod Bade?

Leave a comment:

• Seta
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika shajen
    - zapewniam Cię, że dobra sztuka programowania nie zaleca robić takich sztuczek jak Ty polecasz po drugie ściągasz to tylko raz więc nie wiem o co tyle krzyku.
    Jakiego krzyku? Napisałem tylko, że to można scalić z programem. Nie chodziło mi o transfer, bo i tak w 90% używam Wi-Fi, tylko np o kompresję aplikacji. Jeśli technicznie lepiej zostawić bazę to OK, nie wnikam - programista ze mnie żaden.

Co do reszty, to przetestuję wieczorem w domu, ale z tego co piszesz wygląda super.
    Twoje zdrowie!

Zostają dwa drobiazgi, które nie są konieczne (jeśli pozostałe rzeczy działają i tak masz u mnie 5 gwiazdek i piwo ):
    - możliwość dodawania piw offline,
    - możliwość przeniesienia aplikacji na kartę SD.

Leave a comment:

• mwa
    replied
    U mnie działa. Dzięki !!!

Leave a comment:

• shajen
    replied
    EDIT:
    Wprawny użytkownik zauważy, że w programie można wyłączyć cenę i objętość (czego na www nie można zrobić). Jeżeli ktoś zaznaczy brak tych parametrów to na stronę będą szły wartości domyślne (500ml i 0pln 0gr)

Leave a comment:

• shajen
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Seta
    To ja jadę z krytyką:
    - Po uruchomieniu powinno wyskakiwać okienko wymuszające logowanie.
    - Zaznaczyłem opcję "automatyczna aktualizacja" i nic się nie zaktualizowało (baza się nie ściągnęła - aktualizowałem ręcznie)...
    - Rozumiem, że rekordy: "browar", "piwo" wymagają bazy, ale "opakowanie", "gdzie kupione", "objętość"? Chyba gdyby je scalić z programem byłby poręczniejszy.
    - Przydałoby się w opcjach zrobić pole wyboru - które rekordy poza browar/piwo chcę wypełniać, np. godzina spożycia jest moim zdaniem zbędna, a zajmuje dużo miejsca.
    - naprawione
    - naprawione
    - zapewniam Cię, że dobra sztuka programowania nie zaleca robić takich sztuczek jak Ty polecasz po drugie ściągasz to tylko raz więc nie wiem o co tyle krzyku.
    - dodane w ustawieniach, nie synchronizuje się z www celowo (wg mnie w terenie można nie mieć czasu na dodawanie, a w domu można se dodawać powolutku ze wszystkim parametrami). Teraz działa niezależnie od ustawień na www.

W markecie jest wersja 1.0.4 chętnych proszę o zrobienie aktualizacji i przetestowanie

Leave a comment:

• czesiek1102
    replied
    Interesujące, właśnie ściągam z marketu i zacznę testy

Leave a comment:

• shajen
    replied
    Szeroko opisywany błąd o nieprawidłowej dacie został naprawiony (podziękowania dla Sety ). Zaznaczam, że jeżeli pojawi się komunikat 'nie wybrano źródła pozyskania piwa' należy wybrać miejsce zakupu. Przyznaję jednak, że jeżeli ktoś wyłączył sobie jakieś opcje w ustawieniach dziennika na www to mogą pojawić się problemy (nie zostało to sprawdzone). Niebawem się tym zajmę

Leave a comment:

• Seta
    replied
    Aby zapewnić aplikacji zgodność z www należy:
    a) dodać do bazy aplikacji synchronizację indywidualnych ustawień użytkownika z www (np wyłączanie godziny spożycia itp)
    b) zlikwidować możliwość zmiany ustawień na www
    c) napisać instrukcję, co musi być włączone na www, aby działała aplikacja

Leave a comment:

• dyczkin
    replied
    Autor na razie jest poza zasięgiem.
    Wieczorem zajmie się Waszymi problemami

Leave a comment:

• Komar_Pafnucy
    replied
    Ja się zastanawiam jak dodać piwo domowe albo zagraniczne...

Edit: Dobra, już wiem.

Edit2: Udało mi się dodać piwo.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Komar_Pafnucy; 2011-12-21, 22:06.

Leave a comment:

• Seta
    replied
    Działa! Zaznaczyłem w ustawieniach na www wszystkie możliwe opcje ( w tym godzinę i minutę spożycia) i dodało!

Leave a comment:

• zgoda
    replied
    Nie działa. "Data jest nieprawidłowa".

Leave a comment: