BrowarBizowy Dziennik Piwny w Androidzie - komentarze
Collapse
X
-
hmmm mam problem z dodaniem piwa krajowego. Jak klikam dodaj piwo zagraniczne albo domowe to pojawia mi sie wlasciwa formatka, jak klikam na krajowe to pojawia sie formatka dodawnia piwa do dziennika. Jakies sugestie? -
Służę pomocą i gotowym API do dziennika jeżeli ktoś chciałby się tym zająć, ja się na tym niestety nie znam.
Jedyny kanał dystrybucji to niestety właśnie Android Market.
Leave a comment:
-
Co do reszty, to przetestuję wieczorem w domu, ale z tego co piszesz wygląda super.
Twoje zdrowie!
Zostają dwa drobiazgi, które nie są konieczne (jeśli pozostałe rzeczy działają i tak masz u mnie 5 gwiazdek i piwo):
- możliwość dodawania piw offline,
- możliwość przeniesienia aplikacji na kartę SD.Leave a comment:
-
EDIT:
Wprawny użytkownik zauważy, że w programie można wyłączyć cenę i objętość (czego na www nie można zrobić). Jeżeli ktoś zaznaczy brak tych parametrów to na stronę będą szły wartości domyślne (500ml i 0pln 0gr)Leave a comment:
-
To ja jadę z krytyką:
- Po uruchomieniu powinno wyskakiwać okienko wymuszające logowanie.
- Zaznaczyłem opcję "automatyczna aktualizacja" i nic się nie zaktualizowało (baza się nie ściągnęła - aktualizowałem ręcznie)...
- Rozumiem, że rekordy: "browar", "piwo" wymagają bazy, ale "opakowanie", "gdzie kupione", "objętość"? Chyba gdyby je scalić z programem byłby poręczniejszy.
- Przydałoby się w opcjach zrobić pole wyboru - które rekordy poza browar/piwo chcę wypełniać, np. godzina spożycia jest moim zdaniem zbędna, a zajmuje dużo miejsca.
- naprawione
- zapewniam Cię, że dobra sztuka programowania nie zaleca robić takich sztuczek jak Ty polecaszpo drugie ściągasz to tylko raz więc nie wiem o co tyle krzyku.
- dodane w ustawieniach, nie synchronizuje się z www celowo (wg mnie w terenie można nie mieć czasu na dodawanie, a w domu można se dodawać powolutku ze wszystkim parametrami). Teraz działa niezależnie od ustawień na www.
W markecie jest wersja 1.0.4 chętnych proszę o zrobienie aktualizacji i przetestowanieLeave a comment:
-
Szeroko opisywany błąd o nieprawidłowej dacie został naprawiony (podziękowania dla Sety). Zaznaczam, że jeżeli pojawi się komunikat 'nie wybrano źródła pozyskania piwa' należy wybrać miejsce zakupu. Przyznaję jednak, że jeżeli ktoś wyłączył sobie jakieś opcje w ustawieniach dziennika na www to mogą pojawić się problemy (nie zostało to sprawdzone). Niebawem się tym zajmę
Leave a comment:
-
Aby zapewnić aplikacji zgodność z www należy:
a) dodać do bazy aplikacji synchronizację indywidualnych ustawień użytkownika z www (np wyłączanie godziny spożycia itp)
b) zlikwidować możliwość zmiany ustawień na www
c) napisać instrukcję, co musi być włączone na www, aby działała aplikacjaLeave a comment:
-
Autor na razie jest poza zasięgiem.
Wieczorem zajmie się Waszymi problemamiLeave a comment:
-
Ja się zastanawiam jak dodać piwo domowe albo zagraniczne...
Edit: Dobra, już wiem.
Edit2: Udało mi się dodać piwo.Ostatnia zmiana dokonana przez Komar_Pafnucy; 2011-12-21, 22:06.Leave a comment:
-
Działa! Zaznaczyłem w ustawieniach na www wszystkie możliwe opcje ( w tym godzinę i minutę spożycia) i dodało!Leave a comment: